Šport > Zimski športi
24 ogledov

Strel danes na zadnjo pot

Boris Strel Špela Mohorič
Alpsko smučanje. Na mestnem pokopališču v Škofji Loki se bodo danes ob 16. uri poslovili od nekdanjega alpskega smučarja Borisa Strela, so včeraj sporočili iz Smučarske zveze Slovenije. Strel je v 54. letu starosti preminil v četrtek.

Slovenijo je prejšnji teden pretresla tragična novica o smrti nekdanjega smučarja Borisa Strela.

Eden od najboljših slovenskih smučarjev je zablestel daljnega leta 1982, ko je na svetovnem prvenstvu v Schladmingu osvojil bronasto kolajno v veleslalomu. Med Strelove največje dosežke prištevamo še veleslalomsko zmago za svetovni pokal v Cortini d'Ampezzo, ki pa je ostala v senci velikega uspeha v Schladmingu.

Strel je slovel po izjemno agresivni vožnji, ki ga je nemalokrat stala uvrstitve. ''Boris je prvi začel voziti direktno linijo, torej po najkrajši poti od vrat do vrat. To seveda s tistim materialom ni bilo enostavno. Danes je to lažje zaradi smuči s stranskimi loki, takrat pa so bile smuči ravne ter si moral imeti izjemno tehniko, spretnost in moč, da si zdržal pritiske v kratkem, hitrem zavoju. Boris je to imel. Jasno pa je, da tak način vožnje pomenil veliko tveganje, zato so se mu pogosto dogajale napake. Njegova sanjska vožnja je bil drugi tek Schladminga,'' je o pokojnem smučarju dejal alfa in omega slovenskega smučanja in nekdanji strelov trener Tone Vogrinec.

Komentarjev 2
  • Oxxo 15:55 03.april 2013.

    Življenje in pomanjkanje eur v denarnici... - Še ena tragična življenska zgodba - kamor nas vse porivajo država, tajkuni, lopovi, ...

  • URIAH HEEP 11:33 03.april 2013.

    R.I.P. Strel.Žalostno je to, da ga je "življenje" pripeljalo do takega konca.