Šport > Zimski športi
2235 ogledov

Štuhčeva hitra tudi na zadnjem treningu

Ilka Štuhec
Povratnica med elito na treningih potrdila dobro formo.

Ilka Štuhec je vpisala peti čas zadnjega, tretjega uradnega treninga pred uvodnima smukaškima preizkušnjama za svetovni pokal v kanadskem Lake Louisu. Najhitrejša je bila Avstrijka Nicole Schmidhofer (1:48,37), Tina Weirather (Lie) je na drugem mestu zaostala 32 stotink sekunde, tretja Nemka Kira Weidle pa 49 stotink.

Štuhčeva je tako tudi na tretjem treningu po vrnitvi v karavano vpisala dober dosežek, potem ko je bila na prvem treningu deseta, na drugem tretja, ter napovedala boj za najvišja mesta. Njen zaostanek za prvo na zadnjem treningu je znašal 72 stotink sekunde. Pred edino slovensko predstavnico v Lake Louisu se je uvrstila še Američanka Mikaela Shiffrin (+0,51), specialistka za slalomske in veleslalomske zavoje, branilka skupne zmage in vodilna v seštevku svetovnega pokala.

Prvi trening je dobila Avstrijka Christine Scheyer s časom 1:50,61, čas Štuhčeve je bil 1:51,48. Na drugem treningu je bil čas slovenske predstavnice 1:50,05, na tretjem pa 1:49,09. Na drugem treningu je bila najhitrejša Weidlejeva, druga je bila Schmidhoferjeva.

Mariborčanka, aktualna svetovna prvakinja v smuku, se je v tekmovalno karavano vrnila po poškodbi kolena, zaradi katere je izpustila celotno minulo olimpijsko sezono.

Ilka Štuhec Ilka Štuhec Šport "Ilkina samozavest se je dvignila, je že nestrpna"

Štuhčeva je v Lake Louisu pred dvema letoma zmagala na obeh smukih, na superveleslalomu je bila peta. Prvi smuk v Lake Louisu je lani dobila Avstrijka Cornelia Hütter pred Weiratherjevo in Shiffrinovo, najhitrejša na drugem smuku je bila Shiffrinova, pred Nemko Viktorio Rebensburg in Švicarko Michelle Gisin.

Potem ko so bile v Lake Louisu uvodne moške preizkušnje, bodo ob koncu tedna na sporedu še uvodne ženske preizkušnje sezone v hitrih disciplinah, najprej z dvema specialnima smukoma, v petek in soboto, nato pa bo v nedeljo še na sporedu superveleslalom.

V Beaver Creeku pa so odpovedali četrtkov trening smuka. Alpski smučarji so tako edini trening opravili v sredo, saj je bil tudi torkov trening odpovedan. Zaradi neugodnega vremena bodo v Beaver Creeku že v petek opravili smuk, superveleslalom bo v soboto, veleslalom pa ostaja na nedeljskem terminu.

Komentarjev 1
  • Avatar Rimberliska
    Rimberliska 22:48 29.november 2018.

    Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top