Šport > Zimski športi
46 ogledov

Štuhčeva na startni listi, a ni nastopila

ana bucik EPA
Mikaela Shiffrin je velika zmagovalka slalomske tekme v Squaw Valleyju, kjer si je zagotovila tudi mali kristalni globus. Drugič v sezoni v finalu ni bilo nobene Slovenke.

Prva slovenska favoritka Ana Bucik je imela startno številko 15. Maruša Ferk je nastopila kot 28. Na startni listi sta bili tudi Ilka Štuhec (31) in Katarina Lavtar (53), ki pa nista nastopili.

Štuhčeva je v petek padla na veleslalomu, vendar se pri tem naj ne bi poškodovala. Odločitev je bržkone povezana z varčevanjem moči pred tekmami v Aspnu, kjer se bo potegovala za dva mala kristalna globusa.

Od elitne sedmerice sta odstopili Nina Loeseth in Veronika Velez-Zuzulova, veliko napako pa je storila Frida Hansdotter (+5,40), ki je ostala brez uvrstitve v finalno vožnjo.

Mikaela Shiffrin ni bila tako dominantna kot pretežni del letošnje sezone in zaostala dve stotinki za Wendy Holdener. Ameriška slalomska kraljica si je z odstopom Velez-Zuzulove že zagotovila mali kristalni globus, saj ima v seštevku discipline 145 točk prednosti pred najbližjo zasledovalko.

Ana Bucik je svojo vožnjo začela odločno in napad plačala z odstopom. Trindvajsetlenica je v zahtevnem zgornjem delu zvozila štiri vratca, nato pa povozila količek in razočarano sedla v sneg. Bucikova pa ni bila edina smučarka s težavami v zgornjem delu, saj se je po nekaj vratih poslovilo kar nekaj tekmovalk.

S številko 28 je slovenske nastope sklenila Maruša Ferk, ki je samo v zgornjem delu izgubila več kot sekundo in pol, do cilja pa je zaostanek narasel na velikanskih 4,80 sekunde in možnosti za slovensko udeležbo v finalu so splavale po vodi.

Po prvi vožnji je vodila Wendy Holdener pred Mikaelo Shiffrin (+0,02) in Petro Vlhovo (+0,42). Četrta je bila Sarka Strachova (+0,72), peta pa Bernadette Schild (+1,19). 

Shiffrinova sekundo pred ostalimi

V finalu se je odlično odrezala Marina Wallner, ki je z 22. mesta napredovala na sedmo. Osem mest je pridobila njena rojakinja Christina Geiger

O končnem vrstnem redu so odločale najboljše po prvi vožnji. Vodstvo je najprej prevzela Bernadette Schild, premagala jo je Sarka Strachova. Petra Vlhova je odstopila, odlična vožnja pa je ponovno uspela Mikaeli Shiffrin, ki je v cilj prismučala z več kot sekundo prednosti pred Strachovo. Weny Holdener je tvegala vse in nekaj vrat pred ciljem odstopila.

Shiffrinova je dopolnila dvojček v Squaw Valleyju, kjer je v petek slavila na veleslalomu. Z zmago, 31. v karieri, si je zagotovila mali kristalni globus v slalomu in prednost pred Štuhčevo v skupnem seštevku povečala na 378 točk.

Svetovni pokal, slalom (Ž), izidi:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.