Šport > Zimski športi
19 ogledov

Štuhčeva ni bila zadovoljna

ilka štuhec vail beaver creek sp 2015 superveleslalom
1/5
EPA
Poleg Tine Maze, ki za tri stotinke zgrešila zlato kolajno na superveleslalomu, sta na prvi tekmi SP nastopili še dve Slovenki.

Ilka Štuhec je končala na 17. mestu (+2,20), Vanja Brodnik pa je bila 27. (+3,96).

"Tudi na drugem startu je zelo pihalo in so včasih za nekaj časa ustavili startne procedure, ko so bili sunki vetra vendarle premočni. Zaradi tega so se nekoliko spreminjale razdalje in izpostavljenost vratc. Tudi proga je bila zaradi novozapadlega snega drugačna, kot na treningih. Sama nisem najbolje izkoristila pogojev. Nisem zadovoljna. Pred tekmo sem pričakovala dober nastop, vendar mi ni uspelo ponoviti St. Moritza iz prejšnjega tedna. Povsod sem malo izgubljala in na koncu je bil zaostanek prevelik za kaj več. Naredili bomo analizo, da vidimo, kaj bi bilo lahko boljše. Upam tudi, da bo vreme boljše, kot je bilo danes, ko se zjutraj ni dobro videlo in je tudi močno snežilo," je za STA povedala Štuhčeva.

"Proga je bila za dve vratci krajša, vendar se je veter na startu vseeno zelo obračal. Na to se sicer nisem ozirala. Z nekaterimi zavoji sem bila zadovoljna, z drugimi pa ne. Napačno sem se postavila na smuči in nisem dobro izpeljala zavojev na dokaj zaprti progi. Sedaj sem prebila led in želim stopnjevati dosežke na treningih in imeti najboljši čas na tekmi. Želim tudi, da bi nastopila sproščeno," pa je za slovensko tiskovno agencijo dejala Brodnikova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.