Šport > Zimski športi
29 ogledov

Švica slavi še eno zmago: Natiju tudi ekipna tekma

Feierabend Aerni Schmidiger Holdener Švica Lenzerheide ekipna tekma EPA
Ekipno tekmo na finalu letošnjega svetovnega pokala v Lenzerheideju so dobili domačini Švicarji, ki so v finalu premagali reprezentanco ZDA. Tretje mesto Avstriji.

Na paralelnem veleslalomu je nastopilo sedem reprezentanc. Italijani so po porazu v malem finalu tekmo končali na četrtem mestu, v izločilnih bojih pa so tekmovanje končali Nemci, Francozi in Švedi.

V velikem finalu sta se udarili reprezentanci ZDA in Švice, ki je slavila na podlagi manjših zaostankov, saj sta bili ekipi v medsebojnih obračunih izenačeni na 2:2. Američanka Julia Mancuso je dobila dvoboj z Wendy Holender, David Chodounsky je izgubil proti Luci Aerniju, Mikaela Shiffrin je nato ugnala Denise Feierabend z 2:1, domačin Reto Schmidiger pa ameriškega tekmeca Tima Jitloffa.

Brez nastopa Slovencev

Do konca sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju so le še štiri tekme. V soboto bosta na sporedu moški veleslalom in ženski slalom, v nedeljo pa ženski veleslalom in moški slalom. Na startu obeh ženskih tekem bo kot edina slovenska predstavnica Tina Maze, ki bo naskakovala še dve vrhunski uvrstitvi. Mazejeva se danes posveča slalomskemu treningu. Po prespani noči so se razmere v ekipi umirile, vse sile pa Mazejeva in njen trenerski štab posvečata preostalima dvema tekmama, na katerih želi Črnjanka še enkrat vsem dokazati, zakaj spada v sam svetovni vrh.

Življenjski sopotnik Mazejeve Andrea Massi, ki je po petkovem superveleslalomu, na katerem je bila Mazejeva tretja, za več slovenskih novinarjev, navzočih na finalu sezone v Lenzerheideju, omenil možnost, da bi po koncu sezone zapustil ekipo Team to aMaze, je napovedi nekoliko omilil ter se bo o nadaljevanju poklicnega udejstvovanja v ekipi odločil po koncu sezone.

Motivacija SP v ZDA

Po koncu sezone bo odločitev o nadaljevanju tekmovalne poti sporočila tudi najuspešnejša slovenska športnica vseh časov. Mazejeva je z lani osvojenim velikim kristalnim globusom za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala ter zlatima olimpijskima kolajnama zaokrožila niz uspehov na največjih tekmovanjih.

Letošnje olimpijske igre v Sočiju so bile zadnje v njeni karieri, 30-letna Korošica pa se še ni dokončno odločila o tem, ali bo tekmovalno pot podaljšala še za eno leto ter se poslovila z nastopom na svetovnem prvenstvu, ki bo prihodnje leto v ameriškem Vailu in Beaver Creeku in na katerem bo branila naslov svetovne prvakinje v superveleslalomu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.