Šport > Zimski športi
133 ogledov

Švicarsko zmagoslavje na uvodu sezone

Jonas Lenherr Epa
Filip Flisar brez točk na prvi tekmi sezone.

Švicar Jonas Lenherr je zmagovalec prve tekme svetovnega pokala v smučarskem krosu v domači Arosi. Na stopničke sta stopila še Šved Victor Öhling Norberg in Švicar Alex Fiva. V finalu je smučal še Francoz Bastien Midol.

V izločilnih bojih ni bilo Slovencev, Filip Flisar je izpadel v nedeljskih kvalifikacijah, ko je po napaki pristal na 34. mestu, za 32., ki je vodilo v izločilne boje, je zaostal pet stotink sekunde. "Če narediš tako veliko napako, kot sem jo jaz, se težko uvrstiš v finale. Imel sem odlične občutke, v zgornjem delu mi je šlo odlično, nato pa me je zaustavila napaka, na tej kratki progi, na kateri smučanje traja le slabe pol minute, ne moreš popraviti, časa ne moreš nadoknaditi," je po napaki v kvalifikacijah dejal najboljši slovenski smučar prostega sloga, ki sicer pravi, da so bili zadnji treningi uspešni in da je hiter.

filip flisar Uvod v sezono Šport Flisar: To ni katastrofa

Pri dekletih je bila najhitrejša domačinka Fanny Smith, ki je v finalu prehitela Švedinjo Sandro Naeslund, Kanadčanko Marielle Thompson in Avstrijko Andreo Limbacher.

Naslednja tekma bo med 20. in 22. decembrom v Innichenu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.