Šport > Zimski športi
4 ogledov

T. Maze: Vse gre po načrtih

Dominique Gisin se je po Zauchenseeju znova veselila prvega mesta. Žurnal24 main
Tretji smuk za svetovni pokal v letošnji sezoni je dobila Dominique Gisin pred Lindsey Vonn in Anjo Pärson. Tina Maze je končala tik pod stopničkami na četrtem mestu.
 

Cortina d'Ampezzo, smuk (Ž)

1. D. Gisin (ŠVI) 1:16,98
2. L. Vonn (ZDA) +0,15
3. A. Pärson (ŠVE) +0,18
4. T. Maze (SLO) +0,28
44. M. Robnik (SLO) +2,87
50.
P. Robnik (SLO) +3,05

Po zmagi, ki si jo je sicer delila z Anjo Pärson , in drugem mestu na smuku v Zauchenseeju pred dobrim tednom dni je Švicarka Dominique Gisin potrdila, da je na smuku nanjo treba resno računati. Številka dve v smukaškem seštevku je v italijanski Cortini d'Ampezzo tokrat sama pometla s konkurenco. Še najbližje ji je bila vodilna smučarka v smukaškem in skupnem seštevku svetovnega pokala Američanka Lindsey Vonn , ki je za prvim mestom zaostala za 15 stotink, še dve stotinki počasnejša pa je bila Švedinja Pärsonova. "Zmagati na eni tekmi je fantastično, na dveh pa nepredstavljivo. Še posebej v Cortini, kjer so zmagovale najboljše smučarke," se je po zmagi v cilju veselila 23-letna Švicarka. "Zdaj si želim ostati na trdnih tleh. Ne morem se primerjati z Anjo Pärson, ki je v svoji karieri osvojila številne medalje, ali z Lindsey Vonn, ki je zmagala na veliko tekmah in tudi v svetovnem pokalu," je še dodala Gisinova.

 
 

Lepo je videti, da sem v vseh disciplinah tako uspešna in da lahko dosegam visoka mesta.

Tina Maze

 
Takoj pod stopničkami je smuk v Cortini končala najboljša Slovenka Tina Maze , ki je za Gisinovo nabrala 28 stotink zaostanka, pred njenim nastopom pa je bila nekaj minut tudi vodilna. "Po današnji tekmi sem zelo zadovoljna," je po nastopu dejala Črnjanka. "Pogoji so bili odlični, končno je posijalo sonce in užitek je bilo danes tekmovati. V spodnjem delu sem smučala zelo hitro in tam je bil moj najboljši odsek proge, kjer sem največ pridobila. Lepo je videti, da sem v vseh disciplinah tako uspešna in da lahko dosegam visoka mesta." Njeni nastopi v tej sezoni so zelo obetavni pred največjim letošnjim smučarskih tekmovanjem, svetovnim prvenstvom v francoskem Val d'Iseru prihodnji mesec. "Takšno stopnjevanje forme smo v naši mali ekipi tudi načrtovali in veseli me, da gre vse po načrtih," je še dodala znova nasmejana Tina.


Tina Maze se je izkazala z novim odličnim rezultatom. © Reuters

 
 

Preberite še ...

Pärsonova jo je skupila na smuku
Defago med legende, Jerman 7.

Tri stotinke počasnejša od Mazejeve, ki na edinem treningu pred smukom ni ravno blestela (34. čas za najhitrejšo Pärsonovo), je bila tokrat Nemka Maria Riesch , ki se predvsem s Pärsonovo in Vonnovo bori za številko ena v skupnem seštevku. Šesta je bila Italijanka Wendy Siorpaes, ki je imela še dodatne tri stotinke počasnejši čas, Švicarka Nadia Styger, ki si je s Španko Carolino Ruiz Castillo delila sedmo mesto, pa je za Gisinovo zaostala za 43 stotink. Deseterico najhitrejših sta zaključili Kanadčanka Kelly Vanderbeek in Italijanka Daniela Merighetti. Sicer pa so bile razlike med smučarkami tokrat majhne, znotraj sekunde zaostanka za zmagovalko se je namreč razvrstilo 18 smučark, med Gisinovo in Američanko Julio Mancuso , ki je bila 30., pa je bila sekunda in 42 stotink razlike.

 
 

Zmagati na eni tekmi je fantastično, na dveh pa nepredstavljivo.

Dominique Gisin

 
Ob Tini Maze sta se na smuku v Cortini predstavili še Petra in Mateja Robnik . Prva je s številko 48 in nekaj več kot tremi sekundami zaostanka za prvo Švicarko osvojila 50. mesto, druga pa s številko 57 in nekaj manj kot tremi sekundami zaostanka 44. mesto med 62 tekmovalkami. Do cilja sicer niso prišle le tri tekmovalke, med njimi tudi Avstrijka Renate Götschl in Francozinja Ingrid Jacquemod .

Smučarski konec tedna se v Dolomitih nadaljuje z nedeljski veleslalomom, na katerem bodo ob Tini Maze in Mateji Robnik nastopile še Ana Drev, Maruša Ferk in Vanja Brodnik, v ponedeljek pa bo na sporedu še odpovedani četrtkov superveleslalom.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.