Šport > Zimski športi
56 ogledov

Takanašijeva kljub globusu ne popušča, Maja 4.

maja vtič olimpijske igre soči Reuters
Japonka Sara Takanaši (230,4 točke) je zmagovalka tudi druge tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih v romunskem Rasnovu, kar je njena 12. zmaga to zimo.

Odlično je v finalu nastopila tudi Slovenka Maja Vtič (212,2), ki se je z devetega mesta po prvi seriji povzpela na četrto in zgolj za 0,1 točke zaostala za stopničkami.

Sedemnajstletna Takanašijeva je dosegla že jubilejno 20. zmago v svetovnem pokalu, po sobotni tekmi v Romuniji pa je tudi dokončno ubranila veliki kristalni globus. Druga je bila Američanka Jessica Jerome (220 točk), tretja pa vodilna po prvi seriji Italijanka Evelyn Insam (2012,3), ki je zgolj za desetinko točke ugnala Vtičevo.

"Že dlje časa skačem dobro. Tudi včeraj niso bili skoki slabi, vendar so bili dnevi v Rasnovu kar naporni. Veter je zelo krojil tekmo. Bilo je treba imeti kar nekaj sreče. Z obema dnevoma sem zadovoljna, predvsem z današnjim. Drugi skok je bil res lep. Malo grenkega priokusa po stopničkah vseeno ostaja. V zadnjem času smo imeli dosti smole, sedaj sem pa še za 0,1 točke zgrešila oder za zmagovalke. A to so skoki, na pogoje nimaš vpliva. Upam, da bo sreča vsaj v prihodnje na naši strani," je po tekmi povedala Vtičeva.

Še tri Slovenke med 30, Logarjeva diskvalificirana

Poleg Vtičeve so se med trideseterico finalistk uvrstile še Urša Bogataj (188,4), ki je z 21. napredovala na 17. mesto, Špela Rogelj (183,1), ki je napredovala na 19. mesto, ter Katja Požun (179), ki je bila 22. Brez finala je ostala Anja Javoršek, ki je tekmo končala na 33. mestu, medtem ko je bila Eva Logar diskvalificirana zaradi dolžine smuči.

"Za nami je težka tekma. V prvi seriji je bila zelo nizka zaletna hitrost. Veter se je menjal, zaradi česar je bilo težko skočiti daleč. Maja je odskakala tako, kot zna, zato smo lahko z njenim nastopom zadovoljni. V drugo je izvedla zelo lep skok s telemarkom. Ostala dekleta so ostala tam nekje, kot so bila po prvi seriji. Še največje težave je imela Katja, ki je imela težave že pri pripravi," pa je po tekmi povedal glavni trener Jože Berčič.

Smučarske skakalke do konca sezone čakajo še tekme v Oslu in Falunu, preden bodo 22. marca sezono sklenile na finalu v Planici. Prva tekma v Oslu bo na sporedu prihodnjo soboto, do takrat pa v slovenskem taboru upajo, da bodo lahko trenirali na 120-metrski skakalnici v Planici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.