Šport > Zimski športi
26192 ogledov

Tako danes živi velika tekmica Tine Maze: "Ničesar ne obžalujem"

Anna Veith Instagram
Legendarna smučarka se je po slovesu od belih strmin posvetila materinstvu in manekenstvu.

Dvakratna dobitnica velikega globusa Anna Veith je po slovesu od belega cirkusa, kjer je dolga leta bila hude bitke s slovensko šampionko Tino Maze, obrnila nov list v svojem življenju in se podala v manekenske vode.

Štiriintridesetletna Salzburžanka redno nastopa kot model in služi lepe denarce s trženjem svoje javne podobe, obenem pa uspešno krmari med družinskim in službenim življenjem. V začetku prihodnjega leta bo namreč še drugič postala mama, potem ko sta s soprogom Manuelom Veithom pred dvema letoma na svet pozdravila prvega otroka.

Nekdanja smučarka je v svetovnem pokalu debitirala pred 17 leti in se 14 let kasneje upokojila s 15 zmagami, dvema velikima ter tremi malimi kristalnimi globusi in naslovom olimpijske prvakinje v superveleslomu (2014).

V sezoni 2014/2015 je po hudem boju za zmago v skupnem seštevku ugnala Tino Maze. Odločitev o dobitnici velikega kristalnega globusa je takrat padla šele na zadnjem veleslalomu sezone, v Merbielu, kjer je je Veithova zmagala pred rojakinjo Evo-Mario Brem in Mazejevo ter si s tem zagotovila naslov najboljše smučarke sezone. Slovenko je ugnala za 22 točk.

maze veith | Avtor: Epa Epa

Pred začetkom naslednje sezone je utrpela hudo poškodbo kolena, po kateri si nikoli ni zares opomogla. Najbolj se je optimalni formi približala v sezoni 2017/2018, v kateri je osvojila srebrno olimpijsko medaljo v superveleslalomu ter sezono končala kot tretja najboljša smučarka v tej disciplini. Po še eni izgubljeni sezoni zaradi poškodbe je leta 2020 oznanila slovo od profesionalnega smučanja.

"Izpolnila sem vse zastavljene cilje in vem, da sem iz telesa potegnila največ, kar sem lahko," je v intervjuju za Krone povedala 34-letnica, še vedno zadnja Avstrijka z velikim kristalnim globusom za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala.

"Mislim, da je težava v tem, da nimamo več vsestranskih smučark. V Avstriji smo se preveč posvetili specializaciji za posamezne discipline. Zdaj nas čaka veliko dela, če bomo to želeli nadoknaditi," je povedala Veithova in kot primer dobre prakse navedla ameriško zvezdnico belega cirkusa Mikaelo Shiffrin. "Preprosto jo je treba občudovati," je dejala.

Čeprav ji je nova kariera v veliko zadovoljstvo, se bodo vsi njeni projekti kmalu znašli na stranskem tiru, saj bo še drugič postala mama. "Z otroki ni nikoli dolgočasno. Veliko je treba vložiti, vendar ti ogromno tudi povrnejo. Zame bo to spet velika sprememba. Vedno sem si želela postati mama. Zelo sem vesela, da lahko doživim to izkušnjo," še pravi nekdanja smučarka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Veith (@anna.veith)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Veith (@anna.veith)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Veith (@anna.veith)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Veith (@anna.veith)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Veith (@anna.veith)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Veith (@anna.veith)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Veith (@anna.veith)

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 13:25 17.november 2023.

    Huuuuda in vredna greha...Lepotica !