Šport > Zimski športi
8578 ogledov

Kilde doživel šok ob prihodu v ZDA skupaj s Shiffrinovo

Instagram
Mikaela Shiffrin in Aleksander Aamodt Kilde sta zvezdniški parček v karavani alpskega smučanja.

"Ko se zgodi nekaj slabega, se iz tega vedno izcimi tudi nekaj dobrega," je začetke njune romance v pogovoru za norveški Verdens Gang opisal eden najboljših alpskih smučarjev na svetu Aleksander Aamodt Kilde.

Osemindvajsetletni Norvežan in njegova dve leti mlajša izbranka Mikaela Shiffrin sta v začetku junija na družbenih omrežjih sporočila, da sta par.

Klide in Shiffrinova sta se poznala približno šest let, preden se je iz prijateljstva razvilo kaj več. Kot je namignil zmagovalec svetovnega pokala iz leta 2020, se je med njima vedno nekaj kuhalo, a vzajemna simpatija ni prerasla v romantično zvezo, dokler ju niso združile težke življenjske okoliščine.

shiffrin kilde | Avtor: Instagram Instagram
Povod za to, da sta skupaj začela preživljati več časa, je bila Norvežanova poškodba na treningu superveleslaloma v avstrijskem Reiteralmu, kjer si je sredi januarja strgal kolenske križne vezi.

Shiffrinova, ki ima tudi sama izkušnje s poškodbo kolena, mu je nesebično priskočila na pomoč z nasveti za čim hitrejše okrevanje, Kilde pa ji je pomagal predelati izgubo očeta Jeffa, ki se je februarja 2020 smrtno ponesrečil pri padcu s strehe. 

Izguba očeta, mentorja in trenerja v eni osebi, je Shiffrinovo močno dotolkla, po tragediji pa se je za nekaj časa celo umaknila iz svetovnega pokala. Vrnitev na bele strmine ni bila lahka, saj se je prvič po večletni prevladi spet znašla v vlogi izzivalke. Počasi, toda vztrajno se 26-letnica vrača na pota stare slave, pri čemer ji ob strani stoji tudi njen novi življenjski sopotnik.

"Ko sem si poškodoval koleno, sva se veliko pogovarjala. Mikaela mi je bila v veliko oporo. Za seboj je imela dobro sezono, vendar še vedno ni povsem prebolela smrti očeta. Drug drugemu sva pomagala in si nudila oporo," je razkril Kilde. "Tudi ona je imela že poškodovano koleno. Njen oče je bil odličen anestezist, ki je imel ogromno znanja. Pomagala mi je z nasveti in raznoraznimi triki glede križnih vezi. To mi je bilo v veliko pomoč." Kmalu zatem je med njima preskočila iskrica. "Takšno je življenje, mar ne?" se je namuznil Kilde.

"V ZDA je superzvezdnica"

Skupaj zdaj tvorita sanjski parček v karavani belega cirkusa, romantična zveza dveh visokoprofilnih športnikov pa s seboj prinaša tudi določeno mero pritiska. To je Kilde spoznal šele ob njunem skupnem prihodu v ZDA, saj ni vedel, kakšen status v domovini uživa njegova izbranka. "V ZDA je prava superzvezdnica. Ko sva uradno postala par, sem prejel nešteto klicev in sporočil."

Preden sta zvezo obelodanila javnosti, sta se o tem odkrito pogovorila. "Odločila sva se, da je zdaj primeren trenutek. Sicer bi naju neprestano obkrožale govorice. Skupaj zelo uživava in lahko celo trenirava. Najini življenji sta si zelo podobni," je sklenil Kilde.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.