Šport > Zimski športi
68 ogledov

"Takšne tekme so smešne"

Henrik Kristoffersen EPA
Norveški smučar Henrik Kristoffersen zadnjega dejanja oziroma generalke pred bližnjim svetovnim prvenstvom v alpskem smučanju ni opravil najbolje, po torkovi paralelni tekmi v Stockholmu pa je odkrito napadel takšen način smučarskih tekmovanj in jih označil za smešne.

Henrik Kristoffersen ni prišel daleč v sistemu izpadanja, saj se je poslovil že v uvodnem krogu. Po tekmi ni skrival slabe volje, predvsem zaradi tega, ker takšna oblika tekmovanja šteje za točke svetovnega pokala.

"To je smešno, da takšna tekma šteje za svetovni pokal. Ko dva najboljša slalomista izpadeta v prvem krogu, zakaj bi potem moralo vse skupaj šteti za točke," je za švedske medije povedal po tekmi, na kateri sicer tudi njegov glavni tekmec v sezoni Avstrijec Marcel Hirscher ni bil prav veliko boljši, saj je tudi on hitro končal tekmo na kratki progi z vsega 18 vratci v središču švedske prestolnice.

Norvežan je ostre puščice usmeril tudi proti krovni zvezi Fis. "Morali bi začeti uporabljati glave. Z malo razmisleka bi ugotovili, da to ni pošteno," je bil jezen Norvežan. V skupnem seštevku se je za precej oddaljenim Hirscherjem (1275 točk) na drugem mestu Norvežanu približal in ga ujel v torek drugi Francoz Alexis Pinturault, oba imata 843 točk. V slalomskem seštevku pa je razmerje med vodilnima ostala približno enako, Hirscher ima 635 točk, Kristoffersen pa 575.

V bran gostiteljem in navijačem, ki so napolnili iztek arene v Stockholmu, pa se je postavila domačinka Frida Hansdotter. "Tudi jaz menim, da takšna tekma ne bi smela šteti za točke svetovnega pokala. A jo potrebujemo! Poglej, kakšna fešta je tukaj. Naš šport potrebuje takšne zadeve in morali bi jih imeti štiri ali pet vsako zimo. Ne moreš kar reči, da je to smešno. Če ti ni všeč, pojdi domov in treniraj," se je Švedinja odzvala na izbruh slabe volje skandinavskega kolega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.