Šport > Zimski športi
6384 ogledov

Takšno je stanje poškodovane Slovenke

Ema Klinec
Slovenska smučarska skakalka Ema Klinec je padla na tekmi državnega prvenstva v Planici.

Slovenska smučarska skakalka Ema Klinec je po nedeljskem padcu na državnem prvenstvu v Planici danes opravila še dodatne zdravniške preglede v Ljubljani, kjer so ugotovili poškodbo sprednje križne vezi in manjšo kostno-hrustančno udarnino notranjega dela kolena. Potrebovala bo operativno rekonstrukcijo vezi, vrnila se bo čez pol leta.

Kot so sporočili s Smučarske zveze Slovenije, je Klinčeva pregled opravila pri doktorju Mateju Drobniču.

"Počutim se dobro. Včeraj sem bila še jezna, danes pa sem že z nogami na tleh in sem vesela vse podpore, ki sem jo bila deležna od včeraj. Verjamem, da se bo vse obrnilo meni v prid in upam, da se vrnem čim prej," je po pregledih povedala Klinčeva, ki je tako sezono že končala.

Mlada skakalka je v tej sezoni dvakrat stala na odru za zmagovalke na tekmah svetovnega pokala. Na DP v Planici je po prvi seriji premočno vodila, v finalu pa je pri doskoku grdo padla.

Klinčevo so po padcu oskrbeli na prizorišču v dolini pod Poncami, nato pa jo z reševalnim vozilom prepeljali v bolnišnico na Jesenice, kjer so opravili prve zdravniške preglede. Po navodilih tamkajšnjih zdravnikov so nove preglede opravili še danes v ljubljanskem Kliničnem centru.

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.