Šport > Zimski športi
94 ogledov

Tepeš: Seveda sem besen

Planica 2017 Saša Despot
Po prvi posamični tekmi v Planici je bil med slovenskimi orli morda še najbolj razočaran Jurij Tepeš, ki je osvojil 26. mesto.

"Danes sem izvedel dva izredno zanič skoka. Ni bil moj dan, slabo sem skakal, smolo sem imel, ne spomnim se, da bi tako skakal v Planici. Čeprav sem imel lani slabo sezono, sem se tu bolje odrezal. Tole danes je katastrofa," je takoj po svojih skokih dejal Jurij Tepeš.

"Ne vem, kaj je bilo. Če bi vedel, bi se počutil veliko boljše. Tako pa ne vem," je bil pred naslednjima tekmama v dolini pod Poncami pesimističen Tepeš. "Petkova tekma tu je ponavadi takšna, da ti piha v hrbet. Danes je na začetku pihalo 'gor', mi pa smo imeli slabše pogoje. Ampak ni samo to. Z vetrom v hrbet se ne počutim močnega, sploh takrat, ko skačem tako slabo kot zadnjo tretjino sezone. Z vzgonskim vetrom še lahko konkuriram, z vetrom v hrbet pa zagotovo ne. Če boljše skačeš, ti ratuje v vseh pogojih, če pa si slabši, je pa tako kot danes," je še nadaljeval Tepeš.

Ta ni skrival jeze: "Seveda sem besen. Jezen sem nase in na vse skupaj. Ta skoka danes sta bila povsem v stilu sezone. Brez ideje. V bistvu le dva tedna med sezono nisem bil bolan. Moram se pozdraviti. A tako je, sezono je treba speljati. Ne glede na vse. Letos sem imel prvič takšne težave."

Tepeš bo jutri nastopil na ekipni tekmi skupaj z bratoma Domnom in Petrom Prevcem ter Anžetom Semeničem. "Mislim, da me bo Goran Janus dal ven iz ekipe. Čeprav si tega ne želim. Naredil bi vse, da bi lahko skakal za ekipo, ker vem, da imam marsikaj še za pokazat. Če ne, pa v nedeljo," je še pred Janusovim izborom dejal Tepeš. A tokrat se glavni trener ni držal svoje navade, da se na tekmo uvrstijo trenutno štirje najboljši. Tokrat je bil od Tepeša sicer na posamični tekmi boljši Jernej Damjan. "Jutri bo pihalo gor," je dodal Tepeš.

In ocena sezone. "Uresničil sem le to, da sem na začetku sezone skakal boljše kot v prejšnjih. Nato se je pa vse podrlo. Sezone sicer še ni konec, počakajmo še na nedeljo. Sem pa razočaran," je sklenil Tepeš.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 18:52 24.marec 2017.

    RUMENJAK je ostal v spodnjicah poznavalca nočnih skokov v nočno posodico ! Ha,ha..