Šport > Zimski športi
27 ogledov

Tepešu ne preostane drugega

kraft wellinger tepeš EPA
Slovenski letalec Jurij Tepeš se je na drugi tekmi smučarskih poletov v nemškem Oberstdorfu dokopal do prvih stopničk v letošnji sezoni.

Slovenski orli so imeli po prvi seriji druge tekme smučarskih poletov v Oberstdorfu odlično izhodišče za napad na najvišja mesta, vendar so prireditelji zaradi težkih vetrovnih razmer finale odpovedali in obveljali so izidi iz prvega dela tekme.

Zmage, druge zapored, se je veselil Avstrijec Stefan Kraft, ki je tako kot v soboto za seboj pustil Nemca Andreasa Wellingerja.

Jurij Tepeš, ki je v prvi seriji poletel 228 metrov, je osvojil tretje mesto in vpisal prve stopničke v letošnji sezoni. Za Ljubljančana je bil to obliž na rano po klavrni soboti, ko je v prvi seriji padel in uničil svoje skakalne čevlje. V finalu je nato nastopil z manjšo zamudo, saj so se v slovenski reprezentanci vse do zadnjega hipa trudili popraviti načeto opremo. Na srečo jim je uspelo in Tepeš je v finalu poletel 215,5 metra, dan kasneje pa dokazal, da se je kljub drugačnim napovedim spoprijateljil s prenovljeno letalnico v Oberstdorfu.

''Skakalnica je podobna kot prej, zelo nizko gre čez hrbtišče, sploh če veter ni najbolj na tvoji strani. Če bi bilo veliko vzgornika, bi bilo enako. Podobna je kot prej, povsem se ne najdem, a z res dobrim skokom gre lahko zelo daleč. Skakalnica je tako narejena, da je bolj skakalnica kot letalnica. Ni tistega občutka, da bi te dvigovalo v drugi del kot v Planici ali v Vikersundu pri dobrem skoku,'' je karaktersitike naprave opisal Tepeš.

Ljubljančan je v Oberstdorfu dolgo iskal prave občutke, kar ga je navdajalo s pesimizmom. V nedeljo je bilo njegovo počutje precej boljše. ''Nekaj skokov sem vrgel stran, ker nisem vedel, kaj se dogaja z mano. Tisti padec v soboto me je mogoče malo streznil, ker je bil čisto moja krivda. Vlekel sem do konca, pristal na zadnjo nogo, zborbal do črte za padec. Ne vem, vesel sem, da se je izšlo tako kot se je. Že sobotni finalni skok je šel v pravo smer,'' je povedal 27-letnik in za konec pojasnil, kakšna usoda bo doletela njegove skakalne čevlje.

"Doma v shrambo ne bodo odšli, tudi naprej jih ne morem dati, ker so preveč strgani. Kaj drugega kot da gredo v smeti, ne bo, podobno kot z njihovimi predhodniki.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.