Šport > Zimski športi
58 ogledov

Tina: Da, samo človek sem

tina maze veleslalom EPA
Tina Maze je resda ostala brez medalje na veleslalomski tekmi v Beaver Creeku, a dvakratna prvakinja je lahko z rezultati na letošnjem SP upravičeno zadovoljna.

''Da, samo človek sem.'' S temi besedami je slovenska šampionka povzela veleslalomsko tekmo, na kateri je osvojila peto mesto in prvič na letošnjem svetovnem prvenstvu ostala brez odličja.
 
Mazejeva je bila po prvi vožnji četrta, v drugi pa je izgubila še eno mesto in tekmo končala kot peta. V pogovoru z mediji je priznala, da ni bila stoodstotna, saj je že v prvi vožnji naredila preveč napak. Ob dveh zlatih in srebrni kolajni z letošnjega SP s petim mestom ne more biti pretirano razočarana, na kar je opozoril tudi vodja ekipe Andrea Massi, pa čeprav gre za Tinino paradno disciplino, v kateri je osvojila 14 od 26 zmag za svetovni pokal.

''Vedela sem, da bom imela zelo težko delo, da ta dosežek ponovim. Ko sem prišla sem, nisem imela v načrtu pet medalj. Vedela sem sicer, da sem lahko v vrhu v vseh disciplinah. Moja največja cilja sta bila smuk in slalom. Šele ko so me videli smučati in osvajati odličja prvi teden prvenstva, se je začelo veliko govoriti o tem rekordu. Želim si, da bi bila uspešna tudi v soboto v slalomu," je dejala Mazejeva, ki je za bronastim odličjem na veleslalomu zaostala le 25 stotink.

Mazejeva ne bo izenačila rekorda Lasseja Kjusa, ki je na svetovnem prvenstvu leta 1999 osvojil kolajne v vseh petih disciplinah. Vprašanja o lovu na rekord so za Tino postala utrujajoča. ''Sem kar vesela, da je zdaj konec teh vprašanj. To ni bil moj cilj pred prvenstvom. Imela sem možnosti za takšen dosežek, naredila sem vse, da bi do njega prišla, a pet odličij ni bil zastavljeni cilj,'' je dodala dvakratna svetovna prvakinja.

Komentarjev 9
  • Lavdan 18:48 13.februar 2015.

    Najboljša, samo mi ne vemo kaj bi še radi od nje. Ko vidim onega novinarskega bučmana spodaj v izteku, mi je slabo od njegovih bedastih vprašanj.

  • encijan 17:01 13.februar 2015.

    Samo da ni butasta in primitivna, kot kaka alina!

  • depresija 15:33 13.februar 2015.

    Sem prebral tale tvoj šund.. Iščeš neke zarote tam, kjer jih ni in še sam si napisal, da so to le predpostavke in govorice. Kr neki...