Šport > Zimski športi
66 ogledov

Tina Maze: Prva polovica moje kariere je bila smešna

Tina Maze Žurnal24 main
Tina Maze je po svojem zadnjem nastopu v svetovnem pokalu strnila vtise v pogovoru za nacionalno televizijo.

Najuspešnejša slovenska smučarka vseh časov se je od navijačev poslovila na prvi vožnji veleslaloma na mariborskem Pohorju. Po tekmi, ki jo je končala z odpetimi smučmi, se je Tina Maze ozrla na današnjo izkušnjo in dolgoletno kariero.

"Od smučanja se ne bom mogla nikoli ločiti. Imam krepko začrtano pot že zadnji dve leti, tako da danes ni bilo tako težko. Bilo mi je v čast, bilo je lepo. Malce sem se pripravila, a ne tako kot za ostale tekme," je nastop v štajerski prestolnici pokomentirala Mazejeva.

"Če bi se čutila sposobna zmage, bi šla dol na polno, a tega ni bilo, tako da sem naredila to, kar sem si že prej zamislila. Danes je vse čustveno, tako je bilo že v Zagrebu. Sedaj pustim čustvom, da se me dotaknejo," je odločitev, da se med vožnjo ustavi in objame trenerja Andreo Massija ter da nato pred ciljem odpne smuči in stopi v cilj, pojasnila Korošica.

Tina je sicer še nekaj dni pred tekmo govorila, da bo morda nadaljevala s kariero. A vse skupaj je bila pravzaprav šala. "V športu moraš biti malo nagajiv, drugače težko prideš na vrh. Moraš biti malo 'žleht' v pravem trenutku. To je del mene."

V Mariboru vrnitev na vrh

Mazejeva je zablestela po formiranju ekipe Team to aMaze, skupno je v 18-letni karieri zbrala 26 zmag v svetovnem pokalu in dva olimpijska naslova. "Prva polovica kariere je bila smešna, glede na to, kaj sem dosegla kasneje. 18 let je res dolga doba. Spominjam se mojih prvih nastopov. Moj prvi in zadnji nastop v svetovnem pokalu se je zgodil tukaj.

Tina se je spomnila časov njene ločitve od SZS in kritik, ki so bile usmerjene v delo njene ekipe. "Vsi so bili proti meni, kaj se grem ... Bila sem izven prve tridesetrice. V Mariboru se je zgodila nato vrnitev na vrh," se je svoje zmage na domačih tleh spomnila zlata olimpijka in se zahvalila navijačem za podporo skozi kariero.

In odšla v smučarsko zgodovino ...

Komentarjev 3
  • Zmago 09:03 09.januar 2017.

    Odreitz švabek ogabni. Enkrat bo ti en tiste tvoje gusle zatlačil v umazani gobček, potem boš pa jokal.

  • Boris Odreitz 21:28 07.januar 2017.

    kdo jebe Janšistko ljubiteljico fašistov nacistov Nekoč sem navijal za njo bila je junakinja sedaj nič več !

  • Avatar Džoser
    Džoser 18:45 07.januar 2017.

    Smučarska zveza in vsi,ki so v času njenega tekmovanja niso za promocijo Slovenskega smučanja,Slovenije kot domovine in ne samo za Tino naredili nič drugega kot gonili fovšijo in ji metali polena pod noge.sedaj pa namesto,da se ji opravičijo za vse ...prikaži veče kar so ji naredili(prisvajali lovorike,ki jih je s svojo ekipo ustvarila )kot,da so rezultat dela smučarske zveze in njihovega vodstva.Takoj naj brezpogojno odstopijo,če imajo količkaj osebnega ponosa.