Šport > Zimski športi
12 ogledov

Tina nadaljuje z rušenjem rekordov

tina maze
1/15
Reuters
Avstrijska smučarka Anna Fenninger je zmagovalka veleslaloma v nemškem Ofterschwangu. Drugo mesto je osvojila slovenska šampionka Tina Maze (+0,44), tretje pa Nemka Viktoria Rebensburg (+0,96). Druga slovenska predstavnica Ana Drev je končala na 18. mestu (+3,56).

Slovenka Tina Maze je bila druga na veleslalomu za svetovni pokal alpskih smučark v nemškem Ofterschwangu. Za zmagovalko, Avstrijko Anno Fenninger, je zaostala 44 stotink sekunde, tretja pa je bila Nemka Viktoria Rebensburg (+0,96). Ana Drev je bila 18. (+3,56), druge Slovenke pa se niso uvrstile v finale. V drugo vožnjo se niso uvrstile Tina Robnik, ki je končala na 36. mestu in je finale zgrešila za 48 stotink, Katarina Lavtar (42.) in Katja Horvat (55.)

"Ne morem reči, da nisem imela motivacije, vendar nisem našla svežega občutka, ki ga zelo potrebuješ za veleslalom. Drugo mesto je zato izjemen rezultat, ki se ga veselim. Napake v zgornjem delu, ki sem jih delala, so mi pobrale energijo. Lažje je priti brez njih v spodnji del z zalogo energije, ki sem jo tokrat pokurila. Zato sem se morala v finalu zelo boriti. Včeraj smo imeli dober trening na podobno valoviti progi, kot je bila tu. V nedeljo bo zame zelo pomembna tekma. Zelo si želim nastop, čutim kar nekakšno navdušenje. In ker je za mano zaključni ter zelo pomemben del sezone, bo treba ostati še bolj zbran," je pojasnila Mazejeva.

Tina je bila druga že po prvi vožnji, ko je bila le tri stotinke sekunde za vodilno Anno Fenninger. Rebensburgova, olimpijska zmagovalka, je na tretjem mestu zaostajala že za več kot pol sekunde (+0,54), vse druge pa za več kot sekundo. V finalu je nekaj časa vodila osmouvrščena s prve proge, Avstrijka Eva-Maria Brem. Na čelu je bila vse do nastopa najboljše trojice, med katerimi pa v finalu ni prišlo do sprememb. Prepričljiv nastop prvouvrščenih dopolnjuje tudi podatek, da je Bremova z izidom kariere na četrtem mestu zaostala več kot dve sekundi za zmagovalko (+2,06).

Drev: ''Želela sem napasti, vendar ni šlo''

"Po prvi vožnji sem imela majhen zaostanek za deseterico. Želela sem napasti, vendar ni šlo. Danes se ne počutim najbolje in že sredi finala so mi skoraj pošle moči, zato sem komajda prišla do cilja. Upam, da bom na finalu pokala prikazala boljšo predstavo. Glede na temperature so tu pripravili zelo dobro tekmo in dokaj enakovredne pogoje, saj je celo noč deževalo. Ker po SP ni bilo tekem v tehničnih disciplinah, sem nastopala na superveleslalomskih tekmah na nižji ravni. Tudi trenirala sem, žal pa ne zadnji teden, ker sem imela težave s hrbtom," je dejala druga slovenska finalistka na tekmi.

Tina zbrala rekordnih 2154 točk

Nemka Maria Höfl Riesch, sedma po prvi vožnji, je na koncu delila 16. mesto in bila tik pred Drevovo, ki je potrdila nastop na finalu pokala v Lenzerheideju. Höfl Riescheva sedaj na drugem mestu skupnega seštevka za Mazejevo zaostaja za skoraj 1110 točk. Ima jih 1065, Mazejeva pa rekordnih 2154. Na prvem veleslalomu pokala po 26. januarju, ko je Mazejeva na Zlati lisici v Mariboru dokončno osvojila veleslalomski globus, prvega v tej zimi, je Črnjanka še enkrat več prikazala izjemno predstavo za nov rekord.

Na osmi tekmi v tej disciplini je še osmič stopila na zmagovalne stopničke, kar doslej ni uspelo še nobeni tekmovalki, in ima sedaj 700 točk. Daleč za njo sledita Fenningerjeva (435) in Avstrijka Kathrin Zettel (382). Slednja je tokrat, tako kot Američanka Mikaela Shiffrin, odstopila že na prvi progi. Triindvajsetletna Anna Fenninger je šest dni po superveleslalomskem uspehu v Garmischu slavila še drugo zmago, tretjo v sezoni in četrto v karieri.


V nedeljo na sporedu trši oreh

V nedeljo bo v Ofterschwangu na programu še slalom. Tej disciplini se je Mazejeva v zadnjem času zelo posvetila, saj je ostala v boju za slalomski globus. Do njega jo vodi med vsemi globusi, ki se ji obetajo, verjetno najtežja pot, saj ne bo vse odvisno zgolj od nje. V slalomskem seštevku je trenutno na drugem mestu (495), vodilna Shiffrinova, slalomska svetovna prvakinja, ima 33 točk prednosti (528).

Svetovni pokal, Ofterschwang, veleslalom (Ž), rezultati:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.