Šport > Zimski športi
19 ogledov

''Tina nima česa dokazovati''

tina maze cortin d'ampezzo superveleslalom Reuters
Vodja samostojne ekipe slovenske šampionke Tine Maze, Andrea Massi, je prepričan, da so se vsi kamenčki v mozaiku uspehov v ekipi postavili na svoje mesto.

Tina Maze iz tekme v tekmo stopnjuje formo, za res vrhunske uvrstitve pa bo morala še bolj tvegati. Preveč jo je strah neuspeha, čeprav je zmagala že vse in se ji ni potrebno dokazovati, meni Massi.

V Cortini d'Ampezzo so danes opravili prvo preizkušnjo od skupno štirih, ki se bodo na tem prizorišču zvrstile do nedelje. Mazejeva je bila na današnjem superveleslalomu za točke svetovnega pokala alpskih smučark šesta, za zmagovalko Avstrijko Elisabeth Görgl je zaostala 92 stotink sekunde.

"Za začetek je dobro, forma prihaja. Superveleslalom je disciplina, kjer punce morajo tvegati, zgornji del je bil dober, v spodnjem delu, kjer je Görglova tvegala vse, pa je Tina smučala malo preveč lepo in prav tam je bila meja med šestim mestom. Še preveč jo je strah neuspeha, ona je zmagala vse in nima česa dokazati nikomur več. Forma prihaja, v ekipi smo uredili stvari, material je dober, štima vse in mora to stvar dati stran," je po četrtem superveleslalomu v tej sezoni in prvem v Cortini razmišljal Massi.

Trening v slabih pogojih, na OI pripravljeni na vse

V Cortini bosta v petek in soboto na sporedu še smuka, tekme na tem prizorišču pa bo sklenil še en superveleslalom. Mazejeva je na smukaškem treningu postavila 14. čas (+1,13). S smukaško progo Olympia delle Tofane je najbolje opravila Američanka Julia Mancuso, Italijanka Johanna Schnarf je bila druga (+0,06), Nemka Maria Höfl-Riesch pa tretja (+0,29).

Črnjanka je imela v sredo nekoliko težke noge zaradi treninga veleslaloma. V zvezi s tem strateg ekipe Team to aMaze pravi: "Nujno je bilo trenirati veleslalom in superveleslalom. Trening superveleslaloma smo opravili v zelo slabih pogojih, kar je bilo nujno za naprej, saj moramo misliti predvsem na olimpijske igre, kjer pričakujem enako zahtevne pogoje, o čemer sem prepričan, in moramo biti pripravljeni na vse. Včeraj je bila že boljša, mislim, da stopnjuje formo. Danes sicer ni bila prav super zdrava, bila je malenkost prehlajena, a mislim, da smo na dobri poti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.