Šport > Zimski športi
52 ogledov

Tina premišljuje o vrnitvi

Tina Maze Anže Petkovšek
Tina Maze je še enkrat poskrbela za vznemirjenje pri ljubiteljih smučanja.

Ob vsej zmešnjavi, ki je spremljala nastop Tine Maze na Zlati lisici in predvideni zadnji vožnji v svetovnem pokalu, je najuspešnejša slovenska smučarka vseh časov z izjavami poskrbela za novo vznemirjenje pri ljubiteljih alpskega smučanja.

V izjavi za Associated Press je v četrtek izjavila, da bo morda še premislila o dokončnem slovesu. "V človeški naravi je, da si premislimo. Vedno si lahko premisliš. Moje telo ni več sposobno desetih let smučanja, morda pa je sposobno še dveh let," je dejala 33-letna Črnjanka.

Po premoru, ki si ga je vzela za sezono 2015/16, je konec oktobra sicer napovedala konec kariere in da bo tekma v Mariboru njena poslovilna. "Vsi so pričakovali mojo odločitev, zato sem morala sklicati novinarsko konferenco in se odločiti," je o pritisku ob odločanju dejala dvakratna olimpijska prvakinja iz Sočija.

Čez leto dni bodo sicer na sporedu že nove ZOI. Prav te bi lahko prepričale Mazejevo, da se vrne. "Odvisno je od vseh okoliščin, vse ni odvisno le od mene," pravi zmagovalka 26 tekem v svetovnem pokalu, ki v zadnjem času sicer ni v najboljših odnosih s slovensko krovno organizacijo smučanja.

"Tino podpiram. Ne usmerjam jo v eno smer, to bo popolnoma njena odločitev," pa je za Assosiated Press dejal njen trener in partner Andrea Massi. "S Tino kot trener sodelujem 14 let, zadnjih osem kot glavni trener. Po 14 letih ima svobodo, da se sama odloči," je še dodal Massi.

Komentarjev 9
  • Uni Wega 07:48 07.januar 2017.

    Škoda ker jo je italjanček še bolj skorupiral, kot je bila že sama.

  • krtina 03:58 07.januar 2017.

    bolj točno in bolj na kratko se ne da povedat. 10.

  • partizanka 20:55 06.januar 2017.

    če bi Erjavec popušil, bi ga v vseh pogledih lahko nadomestila