Šport > Zimski športi
18 ogledov

Tina v drugi vožnji ostala brez kolajne

tina maze slalom olimpijske igre soči
1/12
Reuters
Tina Maze je na slalomski preizkušnji ostala brez kolajne. Zlata se je veselila Mikaela Shiffrin, srebro in bron pa v Avstrijo.

Tina Maze je sicer neverjetne olimpijske igre zaključila z osmim mestom na slalomu. Njena uvrstitev bi se morda zdela precej boljša, če ne bi po prvi vožnji zasedala imenitnega tretjega mesta. Žal se ji finalna vožnja ni posrečila in ostala je brez tretjega odličja, vseeno pa je spisala novo poglavje slovenskega smučanja s kar dvema zlatima kolajnama.

"Slalom mi gre dobesedno na živce. Ne gre mi in ko ne gre ne gre. Sigurno sem čutila utrujenost, kar je normalno po vsem kar sem dala skozi. Vseeno sem se borila, dala vse od sebe in sem lahko zadovoljna s tem kar sem naredila. " je Tina Maze svoj zadnji olimpijski nastop pokomentirala za RTV Slovenija.

Mikaela kljub napaki do zlata

Druga vožnja je najbolj razveselila avstrijski štab, saj sta se na oder za zmagovalke iz ozadja povzpeli kar dve njuni izkušeni slalomistki. Tako Marlies Schield kot Kathrin Zettel sta pridobili po štiri mesta. Prva se je s tem veselila srebra, druga pa bronastega odličja. Razred zase je bila le mlada Američanka Mikaela Shiffrin.

Najboljša slalomistka zadnjih dveh sezon si je lepo prednost nabrala že v prvi vožnji in jo v drugem teku kljub napaki zlahka ubranila. Komaj 18-letna tekmovalka se je tako že na šsvoji prvih olimpijskih igrah vpisala med zmagovalke. Druga Slovenka, Maruša Ferk, je v drugi vožnji pridobila nekaj mest in bila na koncu solidna devetnajsta.

Tina blesetela na spodnjem delu prve proge

Na zadnjo olimpijsko preizkušnjo alpskega smučanja v ženski konkurenci se jeTina Maze podala s številko pet.

Mazejeva je olimpijski slalom začela zelo zadržano in si v zgornjem delu prismučala 60 stotink zaostanka za takrat vodilno Nemko Mario Höfl-Riesch. V nadaljevanju je spustila smuči in zaostanek do drugega merjenja zmanjšala na 29, do cilja pa na 18 stotink sekunde, kar je zadostovalo za drugo mesto. Vodstvo je nato prevzela Mikaela Shiffrin in Tino potisnila mesto nižje. Marlies Schild je za Shiffrinovo zaostala 1,34 sekunde in drži šesto mesto. Švedinja Maria Pietilae-Holmner je odstopila.

"Od začetka sem bila nekoliko trda, nato sem se sprostila. Gre na boljše, lahko sem zadovoljna s prvim delom. Mislim, da bo v drugo nekoliko drugače, treba bo lepo slediti kanalu, ki se bo naredil, in se boriti do konca,'' je za RTV Slovenija povedala Mazejeva. Ferkova se je na progo podala s številko 32. Pri prvem vmesnem času je zaostajala 1,98, pri drugem 3,04, v cilju pa 4,81 sekunde, kar ji je prineslo 26. mesto.

Olimpijske igre, Soči, slalom (Ž):

 1. Mikaela Shiffrin (ZDA) 1:44,54
2. Marlies Schild (Avt) + 0,53
3. Kathrin Zettel (Avt) 0,81
4. Maria Höfl-Riesch (Nem) 1,19
5. Frida Hansdotter (Šve) 1,36
6. Emelie Wikström (Šve) 1,57
7. Nastasia Noens (Fra) 1,58
8. Tina Maze (Slo) 1,71
9. Marie-Michele Gagnon (Fra) 2,83
10. Šarka Strachova (Češ) 2,85
...
19. Maruša Ferk (Slo) 5,62
Komentarjev 7
  • smejka 22:55 21.februar 2014.

    Tina,vse čestitke pa čeprav si slalom malo počasnej pelala...naša si,zlata si,radi te imamo in nikomur te ne damo!

  • urkezi 22:02 21.februar 2014.

    tinca ne seri, kapo dol ti si najboljša.kaj ti bo slalom, če imaš dve zlati olimpijski medaljitu je tvoja potrditev trdega dela.vsak na svojem področju blesti

  • miho 20:10 21.februar 2014.

    Tina je lahko vesela, da ji je bilo čast nastopiti na Olimpijskih igrah v Sočiju in da je na njih dobila 2 zlati medalji! Kaj takega ni dano vsakomur! Bravo, Tina!