Šport > Zimski športi
27 ogledov

Tina: "Želim osvojiti podkorensko strmino"

Tina Maze Zlata lisica novinarska konferenca
1/3
Simon Maljevac
Najboljšo slovensko smučarko Tino Maze je v Kranjski Gori pričakala debela snežna odeja, ki pa po besedah organizatorjev na današnji tiskovni konferenci ne bo ogrozila izvedbe 50. Zlate Lisice.

"Odločitev, da tekmo obdržimo v Sloveniji, se je izkazala kot pravilna. Pogoji za izvedbo tekmovanja so sicer neugodnim, zato po potrebno vložiti ogromno truda, vendar bomo naredili vse kar bo v naši moči," je poudaril Srečko Vilar, generalni sekretar organizacijskega odbora Zlate lisice.

Organizatorji s proge že odstranjujejo novozapadli sneg, tako da je trenutno na progi 30-40 centimetrov utrjenega snega, ki naj bi omogočal vrhunske razmere za tekmo. Do sobotnega veleslaloma jih čaka še kar nekaj delovnih akcij, če bo potrebno pa bo delo potekalo tudi v nočnih urah.

Vodja slovenskih smučarskih reprezentanc Dušan Blažič je prepričan, da bo vse potekalo v najlepšem redu: "Organizatorjem že sedaj izrekam vse čestitke, saj so opravili veliko delo. V pripravo proge vlagajo ogromno truda in verjamem, da se bo njihovo delo poplačalo z dobrimi rezultati slovenskih smučark."

Tina uživa pred svojimi navijači

V ospredju pozornosti številnih predstavnikov sedme sile je bila seveda Tina Maze, ki je pred kranjskogorskim vikendom odlično razpoložena: "Najbolj pomembno je, da je tekma ostala v Sloveniji, saj je to edinstvena priložnost za slovenske smučarke, da nastopimo pred svojimi navijači. To je nekaj enkratnega za vsakega športnika. Podpora ob progi mi prinaša še dodatno moč in mi ni v breme. Lani sem v Mariboru izjemno uživala, saj česa takšnega nisem doživela še nikjer in upam, da bo ta vikend vzdušje podobno."

Korošica, ki je pred pričetkom tiskovne konference prejela priznanje za športno osebnost leta 2013 po izboru novinarjev in bralcev športnega dnevnika Ekipa, se je minuli vikend v Cortini d'Ampezzo vrnila na zmagovalno pot v hitrih disciplinah, v Kranjski Gori pa bo skušala narediti korak naprej še v tehničnih preizkušnjah:

"Trening slaloma in veleslaloma je bil nujen in menim, da sem v preteklih dneh dobro trenirala. Z vsakim dnem je bil občutek na smučeh boljši in verjamem, da mi prehod med disciplinami ne bo povzročal težav. Pred dvema sezonama se mi na podkorenski strmini ni vse izšlo po načrtih, zato sem letos še bolj odločna, da osvojim to strmino, ki je bistveno zahtevnejša od mariborske, ter stopim na zmagovalni oder."

Zadnji test pred Sočijem

Pozitivni občutki so po Tininih besedah posledica sprememb v strokovnem štabu, ki ga je okrepil Švicar Mauro Pini.

"Gre za izkušenega trenerja, ki je izjemno strokovno podkovan. V našo ekipo je prinesel veliko nove energije. Naredila sem korak naprej, kar je posledica dobrih treningov, saj so le-ti nujni za dober rezultat," je še povedala Mazejeva.

Za konec druženja z novinarji se je trenutno petuvrščena v skupnem seštevku svetovnega pokala dotaknila še bližajočih se olimpijskih iger v Sočiju: "V hitrih disciplinah sem v dobri formi, zato lahko mirno pričakujem pričetek tekmovanj. Tekmi v Kranjski Gori bosta zelo pomembni za dober občutek tudi v tehničnih disciplinah."

 

Komentarjev 1
  • texpower007 21:28 30.januar 2014.

    Tina: "Želim osvojiti podkorensko strmino"Jaz: "Želim novega C 63 AMG z petletnim zavarovanjem in registracijo, vsako leto nove gume, in 1000€ mesecno petrol bonov"