Šport > Zimski športi
30 ogledov

Tinina Črna zdaj Svetovna na Koroškem

tina maze sp beaver creek 2015 EPA
Veličastne uspehe slovenske mojstrice z belih strmin onstran Atlantika z velikim navdušenjem, občudovanjem in ponosom spremljajo sovaščani Tine Maze iz Črne na Koroškem.

Tako kot po dosežkih slovenske šampionke na lanskih olimpijskih igrah v Sočiju so Tinini domači navijači tudi tokrat spremenili krajevni napis na prometnih označbah. Kot v današnji izdaji poroča mariborski Večer, so krajevni napis na tablah iz Črne na Koroškem spremenili v Svetovno na Koroškem.

"Kapo 'dov', Tina," piše na velikem panoju s fotografijo ob cesti, ki vodi v vas olimpijcev. V teh dneh so Črno na Koroškem preimenovali v Svetovno na Koroškem. Kot že tolikokrat doslej so prelepili krajevno tablo. Ob vsakem večjem Tininem uspehu Črna dobi novo ime. Bila je že Srebrna na Koroškem, Zlata, Zlata na kvadrat, Tina na Koroškem, je krajevno folkloro ob vsakem velikem uspehu štirikratne slovenske svetovne in dvakratne olimpijske prvakinje v alpskem smučanju popisal Večer.

Na tamkajšnjem županstvu so po poročanju Večera zelo prizanesljivi do neuradnih poimenovanj kraja in prelepljenih prometnih krajevnih označb.

"Spremenjen krajevni napis na tablah pustimo tako dolgo, dokler nam iz redakcije za ceste ne zagrozijo," je za Večer sila inovativno navijaško domislico pospremila županja po novem Svetovne na Koroškem Romana Lesjak, ki je navijače doslej le enkrat blagohotno opomnila.

Državni praznik: dan Tine Maze

Spregovoril je tudi strastni navijač Nale, ki je ob uvajanju novih državnih praznikov predlagal uvedbo še enega dela prostega dneva - državni praznik, dan Tine Maze. Ta praznik ne bi bil določen z natančnim datumom, ampak bi bil vselej dan po Tininem velikem uspehu.

Komentarjev 1
  • Papaja Popi 10:41 14.februar 2015.

    BEDAKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!