Šport > Zimski športi
17 ogledov

Tino čakajo težke vremenske razmere

gledalci vreme olimpijske igre soči EPA
Štirinajsti tekmovalni dan zimskih olimpijskih iger prinaša sedem končnih odločitev. Za Slovence bo najbolj zanimiv ženski slalom, ki se prične ob 13.45.

Ob 10.30 se bodo v smučarskem krosu pomerile še tekmovalke, biatlonke pa popoldan čaka tekma 4 x 6 km. Popoldan se bodo alpske smučarke za olimpijske kolajne pomerile v slalomu; prva vožnja jih čaka ob 13.45. V hitrostnem drsanju na kratke proge bodo podelili olimpijska odličja drsalcem za 500 m in štafeto 5000 metrov, drsalke pa se bodo pomerile na 1000 metrov. Znan bo olimpijski zmagovalec moškega turnirja v curlingu, a najprej se bosta v tekmi za tretje mesto pomerili reprezentanci Kitajske in Švedske, ob 14.30 pa bo na sporedu še finale Kanada - Velika Britanija.

Slovenski nastopi

tina maze trening olimpijske igre soči | Avtor: Reuters Reuters
Vrhunec 14. tekmovalnega dne v Sočiju bo za slovenski tabor zagotovo ženska slalomska tekma, na kateri bo dobitnica dveh zlatih kolajn na teh igrah (smuk, veleslalom) Tina Maze skušala zbirko še oplemenititi. Ob Mazejevi bosta na slalomski tekmi nastopili tudi Katarina Lavtar in Maruša Ferk.

Druga tekmovanja

Dan se bo začel s kvalifikacijami smučark v krosu, v hitrostnem drsanju tako moške kot ženske čakajo kvalifikacije v ekipnem zasledovanju, prava poslastica pa bosta oba polfinalna obračuna olimpijskega hokejskega turnirja. Prvi dvoboj bo ob 13. uri, ko se bosta za finale "udarili" večni hokejski tekmici Švedska in Finska, ob 18. uri pa sledi še severnoameriški obračun, ponovitev finala olimpijskih iger leta 2010 v Vancouvru med ZDA in Kanado.

Slabe vremenske razmere

Soči se je danes prebudil v sivo jutro, na gorskih prizoriščih pa že dežuje. Prireditelji opozarjajo, da dež ne bo ponehal. Za nameček naj bi bilo v smučarskem središču Roza Hutor danes kar do sedem stopinj Celzija, a vseeno naj bi tudi snežilo. Tudi za biatlonsko in tekaško središče Laura vremenske napovedi niso nič bolj spodbudne. V olimpijskem parku v Sočiju se je dan začel oblačno. Po napovedih vremenoslovcev pa naj bi vsaj ob Črnem morju danes ostalo suho, brez padavin, s temperaturami nekje okoli 12 stopinj Celzija.

Komentarjev 3
  • Avatar skeptik
    skeptik 10:56 21.februar 2014.

    Sam res, kadar zmaga je iz drugega planeta, danes pa že v naprej iščete razloge za morebiten neuspeh. Če bo bo in če ne, ravno tako prav. To so samo igre. Mi rabimo tudi kruha

  • 4krogci 10:38 21.februar 2014.

    od 50 smučark samo eno čakajo težke razmere =)

  • maresem 10:18 21.februar 2014.

    Verjetno vse, ne samo tino...?!