Šport > Zimski športi
27 ogledov

''To je bila Ilka v najboljši izdaji''

ilka štuhec EPA
Najboljša smukačica sezone Ilka Štuhec je tekmo v Cortini d'Ampezzo končala na tretjem mestu in zadržala 77 točk prednosti v točkovanju kraljevske discipline.

Lara Gut je z zmago v Cortini d'Ampezzo napovedala resen boj za mali kristalni globus v smuku, saj je v točkovanju discipline pridobila 40 točk v primerjavi z Ilko Štuhec. Tekmovalki dve tekmi pred koncem sezone ločuje 77 točk.

ilka štuhec | Avtor: EPA EPA
Mariborčanka je s tretjim mestom vpisala novo vrhunsko uvrstitev, premagali pa sta jo obe najbližji zasledovalki, poleg Gutove še Sofia Goggia.

Štuhčeva je v zgornjem delu smučala hitreje od vseh konkurentk, pri prehodu v tehnični del pa naredila napako, ki jo je morda stala celo zmage.

''Škoda tiste napake v prehodu v malo bolj tehnični del. Malo je bila zadaj in se ni čisto izšla takšna pozicija, kot smo želeli. Ostalo pa je opravila brez napak, napadalno, kar je super. To je bila Ilka, kot smo jo navajeni, v najboljšem izdaji,'' je povedal trener Grega Koštomaj.

Tudi Štuhčeva je dobro vedela, da je zelo hitro na poti, prav velika hitrost pa jo je prisilila k napaki. ''Začela sem zelo dobro, čutila sem, da sem popravila tiste linije, ki sem jih želela iz treningov. Želela sem čim bolje odpeljati začetni del proge in to sem dobro naredila. Potem sem imela malo večjo hitrost in skočila dlje v tistem ovinku, kjer jih je kar nekaj 'pobralo' v zadnjih dneh. Bila sem kar daleč proč in sem čutila, da sem izgubila nekaj hitrosti. V nadaljevanju sem poskušala čim bolj tiščati, ohranjati oziroma pridobivati hitrost. Mislim, da mi je kar dobro uspelo, tako da sem zadovoljna z današnjim dnem,'' je povedala 26-letnica. 

V zadnjem času je imela nekaj težav s poškodbo gležnja, ki ji je preprečila napad na najvišja mesta na tekmah v Garmish-Partenkirchnu. ''Gleženj ni še čisto v redu, je pa bolje, ko sem na startu in progi, pozabim da je bilo karkoli. Je veliko bolje kot prejšnji petek, ko se mi je to naredilo, ni pa najbolje. Bo pa to do konca sanirano v kratkem,'' je zaključila Ilka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.