Šport > Zimski športi
54 ogledov

To smo želeli slišati!

peter prevc EPA
Peter Prevc se je slovenski reprezentanci pridružil na treningu pred nedeljsko tekmo v Zakopanah, kjer bo po krajši odsotnosti spet nastopil na tekmi svetovnega pokala.

Najboljši skakalec pretekle zime Peter Prevc se je pred dnevi vrnil na trening slovenske reprezentance v smučarskih skokih, ki se pripravlja na tekmi v poljskih Zakopanah.

Jani Grilc, desna roka trenerja Gorana Janusa, je v pogovoru za Sportal potrdil, da Prevčevi skoki počasi dobivajo lansko, šampionsko podobo.

"Kot sem ga čutil in videl, je spet skakal na takšen način kot lani. Odložil je nekaj bremena. Bolj je elastičen, lahkoten. Trening specialne vadbe je pokazal, da stvari popuščajo. Spet je začutil tiste prave skoke,'' je za Sportal dejal Grilc.

Od pomočnika trenerja smo želeli pridobiti več podrobnosti o stanju slovenskega šampiona, vendar nas je zaradi številnih obveznosti napotil na predstavnika za odnose z javnostmi na SZS Tomija Trbovca.

''Peter se je vrnil. Trenira skupaj s fanti. Jutri pa že potujejo v Zakopane,'' je povedal Trbovc, ki pa o Prevčevi pripravljenosti za napad na vrhunsko uvrstitev ni želel razpravljati. Dejal je le, da bo glede forme branilca velikega kristalnega globusa dovolj zgovoren rezultat na tekmi.

''Nisem strokovnjak. Tega vam pa ne morem povedati. Mi gremo pozitivno naravnani naprej. Pustimo vikendu, da pove, kakšni bodo rezultati,'' je pristavil Trbovc.

Pred nadaljevanjem sezone, ki se bo zaključila s tradicionalnim spektaklom v Planici, v skupnem seštevku najbolje kaže Kamilu Stochu (833 točk), ki ima 66 točk več od Daniela Andreja Tandeja (767). Šest točk manj od Norvežana ima najboljši orel letošnje zime Domen Prevc (751). Peter Prevc je 17. (210), Jurij Tepeš 22. (146), Cene Prevc 32. (47), Jernej Damjan 35. (42), Bor Pavlovčič pa 54. (3).

Komentarjev 1