Šport > Zimski športi
15635 ogledov

To so prve podrobnosti o poškodbi Mikaele Shiffrin

Mikaela Shiffrin Profimedia
Mikaela Shiffrin je grdo padla na smukaški tekmi v Cortini d'Ampezzo. A kot za zdaj kaže, jo je odnesla brez najhujših poškodb kolena. Na informacije, koliko časa bo odsotna z belih strmin, še čakamo.

Ameriška smučarka Mikaela Shiffrin je grdo padla na smuku v Cortini d'Ampezzo. Izgubila je nadzor nad smučmi, nato pa jo je vrglo v zaščitno ograjo. Po odboju je nepremično obležala na snegu, pomagati pa so ji morali reševalci, v neposrednem televizijskem prenosu so se slišali glasni kriki. Čez nekaj časa se je le usedla in nato vstala, a pri tem leve noge ni položila na tla, prizorišče padca pa je zapustila oprta na smučarski palici.

"Mikaelo Shiffrin je zdravniška ekipa prepeljala v Cortino, kjer pregledujejo poškodbo leve noge," so sporočili iz ameriške reprezentance. Dobra novica ob vsem skupaj je ta, da prve preiskave kažejo na to, da sprednja in zadnja križna vez nista poškodovani. Avstrijski mediji sicer poročajo, da so Shiffrinovo v bolnišnico prepeljali s helikopterjem. Več o njenem zares grdem padcu si lahko prebete tukaj

Po padcu se je sicer prek družbenih omrežij oglasila tudi ameriška superzvezdnica, zapisala je: "Hvala za vso podporo." Večjih podrobnosti o poškodbi leve noge za zdaj ni razkrila, je pa s svojim napisom na to, da ji proga v Cortini letos ni ustrezala, opozorila že dan poprej. 

"Tako sem vesela, da sem spet v Cortini, saj mi je tu zares všeč. Čeprav je včeraj bilo malo šoka za telo, ko sem se vrnila na smuči za smuk. Imela sem nekaj "strašljivih" trenutkov na progi (verjetno navzven ni bilo videti tako strašljivo, kot sem sama to čutila)," je včeraj zapisala na družbenih omrežjih. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • rd2dmk2 19:51 26.januar 2024.

    ma vsaj gunmu tipu ne bo dolgcajt. ma sem slišou da je petra ga že mal osvajala s sosednje postelje..

  • Ender3 17:58 26.januar 2024.

    Upamo, da ne bo šla po stopinjah L.Vonn