Šport > Zimski športi
22 ogledov

Tora ostaja nepremagljiva; Teja tokrat 9.

biatlon oslo tora berger darja domračeva anastazija kuzmina EPA
Tora Berger je zmagovalka tekme svetovnega pokala s skupinskim startom na 12,5 kilometra v Oslu. Druga je bila Slovakinja Anastasiya Kuzmina, tretja pa Belorusinja Darja Domračeva. Teja Gregorin je bila deveta.

Še boljšo uvrstitev je Teja Gregorin nekoliko nesrečno zastreljala na prvem strelskem postanku stoje, kjer je zgrešila kar trikrat. To so bile tudi njene edine strelske napake, zato je bila grenkoba ob izgubljeni priložnosti še toliko večja. Pred tem se je s tekmicami borila za stopničke na četrtem in petem mestu.

"Težko rečem, kaj je šlo zares narobe. Morda le zbranost ni bila takšna, kot bi morala biti. Bolje bi bilo, če bi zgrešila po eno tarčo na vsakem streljanju, kot pa tri na enem postanku. Izkušenj imam dovolj, torej ni pravega opravičila za takšno strelsko predstavo. Na zadnjem streljanju sem bila zato še bolj pozorna, predstavljala sem si, da za menoj stoji strelski trener Tomaš in mi daje navodila, ki sem si jih sama ponavljala v glavi. Vsak strel je bil natančno pomerjen in izstreljen. Seveda v zadnjem krogu ni bilo več možno narediti nemogočega, zato sem samo sprintala, da bi ujela čim več tekmovalk pred menoj. Tekaška forma, ki je očitno spet zelo dobra, mi je tako omogočila boj za deseterico. Takšni nastopi so vendarle napredek od lani, manjka pa 'pika na i', ker še vedno nisem dosegla stopničk," je dejala Teja Gregorin.

"Na legendarnem Holmenkollnu pred 25.000 gledalci je vsaka uvrstitev med najboljših deset krasen rezultat. Teja je prikazala odličen tek, imela je odlično pripravljene smuči, vendar ni izkoristila priložnosti, ki se ji je ponudila. Kar tri zgrešene tarče na enem streljanju so vsekakor preveč. Ali si je nadela prevelik pritisk, da mora zadeti, ali ji je po glavi rojilo še kaj drugega, so možne razlage, kajti zadnje streljanje stoje je bilo spet popolno. Takšnih priložnosti v sezoni ni veliko in takrat jih je pač potrebno zagrabiti, druge formule za uspeh ni," je povedal glavni trener Uroš Velepec.

Tora brez konkurence na kultnem Holmenkollnu

Najboljša biatlonka letošnje zime Tora Berger je očitno brez prave konkurence vse od svetovnega prvenstva. Na domačem prizorišču je pobrala vse tri zmage, saj se je tudi po dveh zgrešenih tarčah na današnjem zadnjem streljanju ponovno povzpela na najvišjo stopničko.

V skupnem seštevku svetovnega pokala je prednost še povečala neulovljiva Bergerjeva (1069 točk), druga je Darja Domračeva (748 točk) in tretja Nemka Andrea Henkel (699 točk). Gregorinova zapušča Oslo kot štirinajsta (518 točk), Andreja Mali pa je trenutno štirideseta (105 točk).

Ob 15. uri bo na sporedu še skupinski start za moške, kjer bo nastopil tudi edini slovenski predstavnik Jakov Fak.

Skupinski štart, izidi:

1. Tora Berger (Nor) 36:58,8/2
2. Anastasiya Kuzmina (Slk) +5,4/2
3. Darja Domračeva (Blr) +23,3/3
4. Anais Bescond (Fra) +27,4/0
5. Olena Pidgrušna (Ukr) +44,1/0
6. Vita Semerenko (Ukr) +48,1/2
7. Karin Oberhofer (Ita) +1:16,2/1
8. Kaisa Mäkäräinen (Fin) +1:16,3/4
9. Teja Gregorin (Slo) +1:17,0/3
10. Magdalena Gwizdon (Pol) +1:17,0/5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.