Šport > Zimski športi
407 ogledov

Tretja tekma v sezoni, Slovenka še do tretje zmage

Urša Bogataj Epa
Bogatajeva zmagala tudi v Courchevelu, Križnarjeva tretja.

Slovenske skakalke so na tretji preizkušnji poletne velike nagrade v francoskem Courchevelu dosegle še tretjo zmago. Tako kot na dveh tekmah v Wisli je bila tudi tokrat najboljša Urša Bogataj. Slovenski uspeh je s tretjim mestom dopolnila Nika Križnar. Med njima je končala Avstrijka Marita Kramer. Špela Rogelj je bila 18., Ema Klinec pa kot zadnja slovenska finalistka 26. Jerneja Brecl se s 35. mestom ni uvrstila v finale.

Po prvi seriji je bila Bogatajeva druga za Kramerjevo, tretja je bila Križnarjeva. V finalno serijo sta se prebili še Špela Rogelj in Ema Klinec. V finalni seriji je Križnarjeva s 113,5 metra potrdila skok na stopničke, le za desetinko je ugnala na koncu četrto Japonko Kaori Iwabuchi. Bogatajeva je nato skočila najdlje med vsemi, 126,5 metra, 213,9 točke pa je na koncu pomenilo tudi zmago, Kramerjeva je skakala z nižjega zaletišča, a 122 metrov in 211,5 točke je bilo premalo.

V seštevku tekmovanja po treh tekmah in treh zmagah s polnim izkupičkom 300 točk vodi Bogatajeva. Kramerjeva je druga s 172 točkami, Japonka Sara Takanashi, ki danes ni nastopila, je tretja s 160, na četrto mesto se je prebila Križnarjeva (136). V deseterici je od Slovenk še Ema Klinec na osmem mestu (86).

V Franciji se bodo v soboto merili še skakalci. Ob 11. uri bodo kvalifikacije, tekma pa bo sledila ob 18. uri. Nastopili bodo Anže Lanišek, Peter Prevc, Žiga Jelar, Tilen Bartol, Timi Zajc in Jan Bombek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.