Šport > Zimski športi
42 ogledov

Trije slovenski orli med najboljšimi

Peter Prevc EPA
Slovenski orli blesteli na drugi tekmi v Oberstdorfu. Trije so se uvrstili med sedem najboljših, na zmagovalni oder pa Jurij Tepeš.

Jurij Tepeš, ki je blestel že v kvalifikacijah, je izjemno poletel poletel v prvi seriji in z 228 metri zanesljivo prevzel vodstvo. Brez večjih težav so se v finalno serijo že prej prebili še Anže Semenič (204 m), Cene Prevc (202) in Jernej Damjan (216), Anže Lanišek je bil za las prekratek.

Tepeš je še vedno vodil pred nastopi najbolje šesterice s včerajšnje tekme, za 2,1 točke pa je za njim zaostal tudi Peter Prevc. Domen Prevc se je nato uvrstil na četrto mesto, pred njim je bil kot edini neslovenski skakalec Kot. Daniel Andre Tande je nato izenačil dosežek Petra Prevca, Andreas Wellinger pa je poletel do rekorda skakalnice pri 238 metrih. Nemec je imel težave pri doskoku, zato ga zanesljivo premagal Stefan Kraft s poletom dolgim 235,5 metra.

Avstrijec je imel pred drugo serijo 12,6 točk naskoka pred Wellingerjem, ta 4,9 pred tretjim Tepešem, razlika med najboljim Slovencem v prvi seriji in devetim Kamilom Stochom pa je bila le natanko šest točk. Peter Prevc je bil četrti, Domen Prevc sedmi, Damjan 16., Semenič 20., Cene Prevc pa 24. Lanišek je osvojil 32. mesto.

Druga serija je bila zaradi vetra nato nekajkrat prestavljena, nato pa dokončno odpovedana. Kraft je z zmago na tretjem mestu skupnega seštevka prehitel Domna Prevca.

 
Komentarjev 2
  • Harrison 09:12 06.februar 2017.

    Tepešu je končno uspelo. Vedel je, da dva dobra skoka težko sestavi. Včeraj pa se mu je izšlo. Malo za šalo. Čestitke vsekakor za stopničke !

  • Papaja Popi 18:33 05.februar 2017.

    ODLIČNO ! ! ! ! !