Šport > Zimski športi
82 ogledov

Tudi brez Mazejeve bo zima uspešna

Filip Flisar, Vesna Fabjan, Jakov Fak in Peter Prevc
1/7
Simon Maljevac
Zimski športniki SZS so prepričani, da bo tudi brez Tine Maze veliko razlogov za veselje.

V Sori pri Medvodah so se danes predstavile slovenske smučarske reprezentance. Tudi po lanski rekordni beri točk, kjer je velik delež prispevala tudi Tina Maze, ki se je odločila za sezono premora, so na Smučarski zvezi Slovenije prepričani, da bo bogata žetev uspehov na vrsti tudi v prihajajoči sezoni 2015/16.

Oder je bil za vse člane reprezentanc tokrat na Gorenjskem kar premajhen in do besede so prišli le največji junaki minule zime skakalec Peter Prevc, deskar Žan Košir, smučar prostega sloga Filip Flisar, biatlonec Jakov Fak in smučarska tekačica Vesna Fabjan, z majhno zamudo pa tudi alpski smučarji. Vsi so si enotni, da sta do začetka sezone še skoraj dva meseca, ki bosta odločilna v pripravi na sezono, pravo razmerje moči pa bodo pokazale šele prve tekme.

"Po lanski rekordni sezoni verjamem, da so smučarji tudi letos dobro delali. Čas je, da se na zvezi umaknejo zdrahe in da besedo prepustimo športnikom," je uvodoma povedal predsednik SZS Enzo Smrekar, ki je še včeraj bil boj v poskusu prevzema oblasti v nordijskih reprezentancah, pred meseci se je zamenjalo biatlonsko vodstvo, kažejo se napake pri gradnji objektov, slišati je zahtevke po vračanju evropskih sredstev. Vsaj od novembra bodo v središču pozornosti spet tekmovalke in tekmovalci.

Predstavniki Smučarske zveze Slovenije so današnji dan izkoristili tudi za podelitev priznanj in plaket. Zlate plakete so prejeli Lado Vindiš, Uroš Velepec, Vlasta Kotnik, Drago Čotar in Darko Rozman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.