Šport > Zimski športi
34 ogledov

Tudi Kathrin Zettel končala kariero

kathrin zettel  maribor zlata lisica veleslalom Reuters
Avstrijsko smučarsko reprezentanco je zapustila še ena uspešna smučarka. 28-letna Kathrin Zettel, ki je leta 2009 postala svetovna prvakinja v kombinaciji, se je odločila po enajstih letih končati profseionalno športno pot.

Kathrin Zettel je že peta avstrijska smučarka, ki se je letos odločila zaključiti smučarsko kariero. Zettel se je za konec odločila zaradi fizičnih bolečin, ki jo spremljajo že nekaj let.

"Mojih enajst smučarskih let je bilo neverjetnih, a žal so bila tudi povezana z bolečinami. Prav zaradi bolečin sem se sedaj odločila reči 'hvala, a ne gre več'“, je Zettlova na dnaašnji tiskovni konferenci razložila s solzami v očeh. "Veselim se na novo in napeto življenje,“ je smučarka še dodala.

Zettlova je šele preteklo leto osvojila svojo prvo olimpijsko medaljo v Sočiju, ko se je v slalomu uvrstila na tretje mesto. Leta 2009 je v Val d'Iseru postala svetovna prvakinja v kombinaciji, na svetovnih prvenstvih pa je osvojila še srebrno medaljo v ekipni tekmi (2005 v Bormiu) in srebrno medaljo v slalomu (2011 v Garmisch-Partenkirchnu).

Že peta avstrijska tekmovalka, ki zapušča alpsko smučanje

Avstrijska ženska smučarska reprezentance se more letos tako že petič posloviti od tekmovalke. Poprej so smučarsko pot že končale olimpijska zmagovalka Andrea Fischbacher, svetovna prvakinja Nicole Hosp, Alexandra Daum in Regina Sterz. Oslabljena ženska smučarska reprezentanca tako šteje le še sedem tekmovalk.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.