Šport > Zimski športi
73 ogledov

''Upam, da nam Domna uspe sestaviti''

goran janus trener skoki Profimedias
Na posamični tekmi v Willingenu si je točke svetovnega pokala priskakalo pet slovenskih orlov. Najboljši je bil Jurij Tepeš (8. mesto).

Tekmo v Willingenu je dobil domačin Andreas Wellinger pred Avstrijcema Stefanom Kraftom in Manuelom Fettnerjem. Najboljši Slovenec je bil Jurij Tepeš na osmem mestu. Peter Prevc je bil deveti, Domen Prevc 25., Jernej Damjan 27. in Cene Prevc 28.

''Danes sta mi uspela dva dobra skoka, sploh prvi je bil tisti pravi. Po tistem prvem skoku včeraj sem težko zaspal. Enostavno je to zelo težko pozabiti,'' je povedal Tepeš, ki je v prvi seriji ekipne tekme skočil le 101 meter in orle oddaljil od boja za najvišja mesta.

''Čisto točno nisem vedel, kaj vse je bilo narobe, ali so bili samo pogoji malo slabši ali sem res jaz naredil tako veliko napako, kot se je zdelo. Potem sem v drugem skoku dobil pravi občutek, danes pa me je bilo kar malo strah, kaj bo, a se je dobro izšlo. Pogoji so bili takšni kot so v Willinegnu po navadi. Moral si imeti nekaj sreče, če si želel priti čisto na vrh. Danes se je izšlo kot se je, jaz vem, da sem naredil dva zelo dobra skoka. V drugem skoku se to morda ni videlo tako dobro, a ko je zaletno mesto ekstremno nizko in ne dobiš čisto najboljših pogojev, ne pridem čisto zraven. To se je danes tudi pokazalo in vem, na čem moram delati za naprej. Mirno, z dvignjeno glavo grem lahko naprej,'' je dodal Tepeš.

Najboljši slovenski predstavnik na posamični tekmi je nedavno premagal virozo, zato sploh ni vedel, če bo potoval v Willingen. ''Ni mi vzelo toliko moči, kot sem mislil, da mi jo bo. Čez teden sploh nisem treniral, mislil sem, da se mi bo to veliko bolj poznalo. Zadovoljen sem, da se je izšlo kot se je. Včeraj in danes sem bil čisto 100% in sem bil pri pravem zdravju,'' je pojasnil Tepeš.

domen prevc | Avtor: EPA EPA
Z izkupičkom tekme v Willingenu je bil zadovoljen glavni trener Goran Janus, ki ga še posebej veseli dejstvo, da je v finalu nastopilo kar pet orlov. Karavana se bo zdaj preselila v Oberstdorf, kjer bosta konec tedna na sporedu dve tekmi za svetovni pokal v smučarskih poletih. ''Tekma je bila lepa, pet v finalu. Mislim, da je to prvič letos, dva med deseterico, zato sem zadovoljen. Predvsem s skoki, ki so bili boljši in na tem je potrebno graditi za naprej. Jurij se je lepo vrnil, glede na to, da je bil prejšnji teden bolan,'' je povedal Janus in se dotaknil še Petra in Domna Prevca.

''Peter je bil po dolgem času med deseterico, upam, da mu bo to vlilo novega elana za naprej. Bil pa je poizkusni skok boljši kot oba na tekmi, tako da določene rezerve so in bistvo je to, da je Peter tudi zadovoljen s tem. Domen tudi na treningih skače toplo-hladno, upam, da ga bomo sestavili do Oberstdorfa,'' je zaključil slovenski trener.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.