Šport > Zimski športi
123 ogledov

Košarkar v Planici poletel 147 metrov

Uroš Zadnik Bloudkova velikanka Sixt Primorska Sixt Primorska/Facebook
Organizator igre slovenskega prvoligaša se je preizkusil na Bloudkovi velikanki.

V dolini pod Poncami se bodo naslednji teden zbrali najboljši skakalci na svetu, pred finalom svetovnega pokala pa se je po zaletišču v Planici, točneje na Bloudkovi velikanki, spustil košarkar.

Uroš Zadnik je 26-letni organizator igre koprskega kluba Sixt Primorska. V Novem mestu rojeni igralec seveda že ima izkušnje s skakanjem, v sončnem vremenu pa je najbrž postavil kar svetovni košarkarski rekrod v smučarskih skokih, pristal je namreč pri 147 metrih.

Skok oziroma polet je Zadnika je plod sodelovanja KK Sixt Primorska in planiških organizatorjev, Koprčani so na svojih domačih tekmah porazdelili nekaj vstopnic za tekme na letalnici. Ekipa se bo med finalom svetovnega pokala tudi predstavila množici gledalcev.

"Snemanje poleta na Bloudkovi velikanki je bila izjemna in nepozabna izkušnja. Občutek, ko sediš na vrhu letalnice, je neopisljiv. Sodelovanje med Košarkarskim klubom Primorska in Organizacijskim komitejem Planica je zelo dobra priložnost za obe strani, hkrati pa smo košarkarji dokazali, da se odlično znajdemo ne le na parketu, ampak tudi na snegu. Več pa si lahko vsi športni navdušenci ogledajo v videu," je za spletno stran svojega kluba povedal Zadnik.

"V Planici je pred vrati največji slovenski športni praznik. Veseli nas, da smo začeli sodelovati tudi s Košarkarskim klubom Sixt Primorska. Primorci so eni od najštevilčnejših obiskovalcev doline pod Poncami. Navdušeni smo, da tovrstni projekti odpirajo pot novim vrstam sodelovanja in skupne rasti. Verjamem, da bo vse skupaj preraslo v dolgoročno zgodbo," je dodal Drago Bahun, predsednik OK Planica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.