Šport > Zimski športi
48 ogledov

Ustjugov še naprej dominira

Sergej Ustiugov EPA
Ruski smučarski tekač Sergej Ustjugov na tekaški novoletni turneji Tour de Ski nadaljuje z dobrimi predstavami.

Sergej Ustjugov je danes osvojil še zmago na 10-km prosto v italijanskem Dobbiacu in s peto zmago dosegel tudi rekord Toura. V 11-letni zgodovini tega tekmovanja namreč še nikomur ni uspelo zmagati petkrat.

Ustjugov je zmagal z zgolj 0,4 sekunde prednosti pred Francozom Mauriceom Manificatom, tretji je bil Norvežan Simen Hegstad Krüger.

Skupno ima Rus zdaj pred zadnjimi preizkušnjami konec tedna več kot minuto in pol prednosti pred Norvežanom Martinom Johnsrudom Sundbyjem.

Pri ženskah slavje Digginsove

V ženski konkurenci je prišlo do menjave prav na vrhu. Vodstvo je prevzela Norvežanka Heidi Weng, saj je bila doslej vodilna Švedinja Stina Nilsson na današnji 5-kilometrski preizkušnji v prosti tehniki vsega 20. Wengovi je za prevzem vodstva zadostovalo peto mesto, zmagala pa je Američanka Jessica Diggins.

Slovenskih tekmovalcev v moški konkurenci ni, v ženski pa sta ostali dve. Anamarija Lampič je za zmagovalko zaostala skoraj 46 sekund in bila 27., Alenka Čebašek pa je bila dve sekundi počasnejša in na koncu 31.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.