Šport > Zimski športi
112 ogledov

Uvod brez glavnega slovenskega aduta

jakov fak Epa
V Östersundu na Švedskem se ob 16.15 s tekmo mešanih štafet začenja letošnje svetovno prvenstvo v biatlonu.

Slovenske barve bodo v uvodu branili Polona Klemenčič, Lea Einfalt, Klemen Bauer in Miha Dovžan. Jakov Fak, ki se vrača po bolezni, moči varčuje za sobotni moški sprint.

Selektor Uroš Velepec v ženski konkurenci ni imel težkega dela, saj je v ekipo uvrstil obe tekmovalki, ki sta na voljo. Urška Poje po bolezni še okreva in bo zanesljivo nastopila le na ženski štafeti, pa tudi Nina Zadravec se bo ekipi pridružila kasneje, saj še tekmuje na tekmah nižjega ranga.

V moški konkurenci sta priložnost dobila Bauer in Dovžan, saj Fak po dvomesečni odsotnosti zaradi bolezni še pili formo. Rok Tršan in Mitja Drinovec bosta priložnost dobila v prihodnjih dneh.

Še bolj zanimivo bo v nadaljevanju. Konec tedna tekmovalce in tekmovalke čakata oba sprinta in zasledovalni tekmi. V prihodnjem tednu bodo na sporedu posamični tekmi, štafeti in tekmi s skupinskim startom, premiero pa bo na letošnjem SP doživela tekma mešanih parov, ki bo na sporedu prihodnji četrtek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.