Šport > Zimski športi
41915 ogledov

To je razlog za smrt mlade članice slovenske reprezentance

sveča pogreb grob Profimedia
Na pripravah na Norveškem je v tragični nesreči umrla mlada članica slovenske reprezentance A v smučarskem teku.

V Skandinaviji je umrla Hana Mazi Jamnik, so v izjavi za javnost sporočili iz Smučarske zveze Slovenije (SZS). Stara je bila 19 let.

V Kranjčanko je malo pred deveto uro med treningom na rolkah v predoru Botshei na cesti med Forsandom in Joerpelandom trčil tovornjak. Kot poroča Sportal, so ponesrečenko s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Stavanger, kjer pa zdravnikom ni uspelo rešiti njenega življenja.

"Voznika in vozilo imamo pod nadzorom. Vzeli smo mu vozniško dovoljenje in ga ovadili. Vzeli smo mu tudi vzorec krvi, da ugotovimo, če je vozil pod vplivom alkohola," je za norveško spletno stran norvay.posten.com dejal predstavnik policije, ki je po nesreči za dalj časa zaprla cesto.

Mazi Jamnikova je bila ena najbolj perspektivnih tekmovalk v smučarskem in rolkarskem teku. Lani je na svetovnem prvenstvu na tekaških rolkah v Italiji osvojila zlato in srebrno odličje v mladinski konkurenci. Naslov svetovne mladinske prvakinje je osvojila v drsalni tehniki, naslov podprvakinje pa v klasični tehniki.

Smučarska zveza je družini mlade tekačice izrazila sožalje, obenem pa prosila za spoštovanje zasebnosti družine v zahtevnih trenutkih.

dezurni@styria-media.si

 

 
Komentarjev 10
  • rd2dmk2 07:55 12.avgust 2022.

    res mi je hudo za družino , ampak sedaj bodo križali šoferja. jest bi dal takoj v arest vso ekipo , ki je tam bila, pa še koga od zveze. plavalci trenirajo v bazenu, fuzbalerji na fuzbal placu, tale pa ...prikaži večpa na cesti. cesti daleč od doma, ki je ne pozna !. zelo rad bi vedel, kolk utripajočih lučk je imala na sebi .. dekle ni sama od sebe rekla grem na cesto. nekako je "morala" in pri takih opravkih je potrebno imet spremstvo. je bilo ? kakšno ? tole treniranje na cestah se mora nehat. za vedno.

  • batom 07:29 12.avgust 2022.

    Noro, da trenirajo po cestah, kjer poteka redni promet.

  • eb92c5d7e5cc541a5980090cbbbbbf2a7104e57b 17:28 11.avgust 2022.

    To je norišnica,kaj se vse sorte danes dogaja z današnjo mladino.