Šport > Zimski športi
12308 ogledov

Velika čistka na SZS, trenerjem vročili odpovedi

Klemen Kosi Wengen Epa
Vodji panoge za alpsko smučanje Mihu Verdniku je prekipelo.

Mesec in pol pred koncem sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju je jasno, da bo pomlad v slovenski tabor prinesla velike spremembe predvsem v moški ekipi za hitri disciplini, kjer namerava vodstvo panoge vzpostaviti nov sistem, danes piše Sportal. Dnevnik dodaja, da je vodja panoge za alpsko smučanje Miha Verdnik prekinil pogodbe trenerjem.

Špela Pretnar, zunanja sodelavka za odnose z javnostmi pri Smučarski zvezi Slovenije, je za STA potrdila prekinitev pogodb za celotni strokovni štab za hitre discipline.

"Vsi so obveščeni, da bodo dobili odpoved pogodbe s 30. aprilom. Na smučarski zvezi imamo dolgoročno sklenjene pogodbe, a ima vsaka notri postavko, da se pogodba lahko prekine s 30. 4. O tem morajo biti zaposleni obveščeni tri mesece prej. Ni pa nujno, da ne bodo z istimi osebami sklenjene nove pogodbe po koncu sezone. Ampak glede na to, da se zavedamo težav v smukaški ekipi, in da ne moremo vedeti, kako se bodo stvari odvijale, ker sezona še poteka, smo se na smučarski zvezi odločili za ta korak," je za STA pojasnila Pretnarjeva.

martin čater | Avtor: Epa Epa

Edine smukaške točke to zimo sta na začetku sezone v Lake Louisu osvojila Klemen Kosi in Martin Čater. Do konca sezone v hitrih disciplinah so sicer samo še trije smuki vključno s finalom v Cortini, kamor Slovenci ne bodo šli, saj gre tja samo najboljših 25 s smukaške lestvice.

O morebitnem novem trenerskem štabu pa bodo razmišljali po koncu sezone. "Ekipo se bo sestavljalo po sezoni. Sredi sezone je težko na novo postavljati ekipo, se bo pa to po tehtnem premisleku naredilo po koncu sezone," je povedala Pretnarjeva.

Odpoved pogodbe so prejeli tako Grega Koštomaj, ki se je trenerski ekipi iz tabora Ilke Štuhec pridružil lani, to zimo pa je prevzel taktirko po slovesu dolgoletnega glavnega trenerja ekipe za hitri disciplini Petra Pena, kot preostali člani strokovnega štaba, med njimi Andrej Šporn, ki skrbi za analitiko in analizo.

Miha Verdnik | Avtor: Profimedias Profimedias
Bolj kritičen pa je bil za Dnevnik vodja panoge Verdnik, ki je po posvetu s predsednikom zbora in odbora za alpsko smučanje Iztokom Klančnikom in predsednikom strokovnega sveta Klemnom Benedikom vsem trenerjem tudi sporočil, da bo z njimi prekinil pogodbe.

"S trenerskim delom nisem zadovoljen. O poteku dela sem se prepričal tudi na terenu, nazadnje v Kitzbühelu. Vsak član reprezentance se sicer trudi po najboljših močeh, a usmeritev ni prava. Zato sem najprej na skupnem sestanku vsem trenerjem povedal, da bomo izkoristili možnost prekinitve pogodb. Svoj delež pri slabih rezultatih imajo tudi tekmovalci in to sem jim jasno tudi povedal. V zadnjih letih smo v njih vložili veliko sredstev, imeli so številne ugodnosti, od državnih zaposlitev do opremljevalcev, imeli dobre pogoje za delo, a rezultatov niso dosegli," je za Dnevnik povedal Verdnik.

"Če me zdaj vprašate, ali bi moral trenersko ekipo zamenjati že kakšno sezono prej, vam lahko dam pritrdilen odgovor. A sem zaupal trenerjem in jim dal na podlagi preteklih uspehov še eno priložnost. Potem ko se je glavni trener Peter Pen zaradi bolezni v družini umaknil iz reprezentance, sem želel pred glavnimi januarskimi tekmami ekipi pomagati ter jim priključil Andreja Šporna. Na terenu sem se prepričal, da okrepitev ni prinesla dodane vrednosti, zato sem se Špornu po Kitzbühelu zahvalil," je za Dnevnik še pojasnil Verdnik.

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 12:52 06.februar 2020.

    Vse se začne in konča pri denarju ! SZS naj prekine zapravljanje denarja za oblačila političnim in medijskim osebam . Vsaka bunda stane 500 € ,oni jih delijo kot kirikije . Poglejte na prihodnji Zlati lisici .