Šport > Zimski športi
53 ogledov

''Vesela sem, da sem tekmovala s Tino''

anna veith maribor EPA
O slovesu Tine Maze je po koncu prve tekme za 53. Zlato lisico spregovorila tudi njena velika tekmica Anna Veith.

Avstrijska smučarka Anna Veith (nekoč Fenninger) je bila po prvi vožnji veleslalomske tekme pod Pohorjem na odličnem osmem mestu, nato pa je v finalu naredila napako in ostala brez uvrstitve.

Dvakratna dobitnica velikega kristalnega globusa je dokončno sanirala poškodbo kolena in je odločena, da se spet vrne v sam svetovni vrh.

''Koleno je v redu. Dovolj močna sem, da nastopam na tekmah, vendar še nisem na takšnem nivoju, kot sem bila pred poškodbo. Čaka me še veliko dela. S prvo vožnjo sem bila zadovoljna. Upam, da bom naredila še korak naprej,'' je povedala 27-letnica in priznala, da je tekme svetovnega pokala zelo pogrešala. ''Da. Brez tekem je bilo zelo težko. To je moje življenje. Smučanje imam zelo rada in vesela sem, da lahko ponovno tekmujem.''

Veithova se je dotaknila tudi slovesa Tina Maze in izrazila zadovoljstvo, da se je njena velika rivalka poslovila pred domačimi navijači. ''Najprej bi rada povedala, da Tino zelo spoštujem. Za njo je neverjetna kariera. Vesela sem za njo, da se je poslovila doma, pred domačimi navijači in da uživa v tem dnevu. Tudi zame je bilo čustveno,'' je priznala.

Avstrijka je na poti do drugega kristalnega globusa (2015) ugnala prav Mazejevo. Takrat je o skupni lovoriki odločal zadnji veleslalom sezone v Meribelu, kjer si je z zmago prismučala 23 točk naskoka in drugič v karieri dvignila najprestižnejše priznanje v svetu profesionalnega smučanja.

''Najboljša sezona v moji karieri. Vesela sem bila, da sem ji lahko konkurirala. Ena drugo sva gnali do skrajnega roba in se borili vse do zadnje tekme v sezoni. Tega se zelo rada spominjam. Upam, da se bom v prihodnosti vrnila na takšen nivo. Vesela sem, da sem lahko tekmovala skupaj s Tino.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.