Šport > Zimski športi
46 ogledov

Veter odpihnil vrhunsko uvrstitev

darja domračeva EPA
Belorusinja Darja Domračeva je zmagovalka zasledovalne tekme na desetkilometrski razdalji za svetovni pokal v biatlonu v češkem Novem Mestu.

Finka Kaisa Mäkäräinen je z zaostankom 6,8 sekunde osvojila drugo mesto, zmagovalka sprinterske preizkušnje Nemka Laura Dahlmeier (+ 14,9) je bila tretja. Prvouvrščeni v sprintu nista bili na stopničkah. Tako Domračeva kot Mäkäräinenova sta morali kar štirikrat v kazenski krog, a sta še vedno bili hitrejši od konkurentk. Tretjeuvrščena Dahlmeierjeva je bila na strelišču trikrat nenatančna.

Na startu zasledovanja sta bili dve Slovenki. Teja Gregorin je preizkušnjo končala na 26. mestu, s štirimi zgrešenimi streli ter zaostankom dveh minut in 44 sekund. Anja Eržen pa je končala povsem na repu uvrščenih na 51. mestu z desetimi zgrešenimi streli in zaostankom 9:11,4.

Gregorinova je na sprintu zasedla 41. mesto, na desetkilometrsko pot pa je odšla minuto in 52 sekund za vodilno, Erženova pa je startala iz 54. mesta, z zaostankom dveh minut in 33 sekund. Tretja Slovenka Andreja Mali je z 68. mestom v sprintu ostala brez zasledovanja.

Spremenljivi vremenski pogoji

Zadnja ženska preizkušnja na Češkem je potekala v sila spremenljivih vremenskih pogojih, tekmovalke je celo spremljalo kar močno sneženje. V težkih razmerah sta se najbolje znašli najboljši biatlonki sezone. Domračeva se je na najvišjo stopničko zmagovalnega odra zavihtela s četrtega mesta po sprintu, ko je za Dahlmeierjevo zaostala 23 sekund. Mäkäräinenova, ki je tudi po Novem Mestu ohranila rdečo majivo vodilne pred prvo belorusko izzivalko, pa je bila v sprintu celo sedma, zasledovanje pa je začela s pribitkom 30 sekund.

Gregorinova je po prvem streljanju napredovala za enajst mest, saj se je odrezala odlično in pokrila vseh pet tarč, Kljub zahtevnim vetrovnim razmeram na strelišču je najboljša slovenska biatlonka svojo nalogo nato še enkrat opravila z odliko in tako prehitela še tri tekmice.

Veter krojil razplet

Biatlonke je na prvem streljanju v stoje pričakal močan veter, ki je premešal razvrstitev na vrhu lestvice. Gregorinova je po dveh kazenskih krogih zdrsnila na 28. mesto, zadnji strelski nastop pa se je prav tako končal z dvema nepokritima tarčama, na koncu pa je v ciljno areno prišla kot 26.

"V stoječem položaju je bilo čisto preveč zgrešenih strelov. Očitno dnevna strelska forma spet ni bila takšna, kot bi morala biti, a tako pač je. Na progi sem se potrudila po svojih najboljših močeh, a na koncu me je kar malo pobralo. Kljub temu je bilo napredovanje kar veliko, tako da moram biti s tem trenutno zadovoljna. V leže sem se z razmerami na progi dobro spopadla, stoje pa sem imela precej težav. Nekako se nisem privadila na tisti veter. Težko ocenim, kako sem tekla, saj, če tečeš okoli 15. mesta, je tempo čisto drugačen, kot pa če se giblješ okoli 40. A na koncu imam s tem 26. mestom vsaj malo zadovoljstva," je imela po nastopu mešane občutke Gregorinova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.