Šport > Zimski športi
21 ogledov

Višnarjeva obtičala v četrtfinalu

Marit Bjoergen EPA
Edina slovenska predstavnica na današnji tekmi smučarskega teka za svetovni pokal v švedskem Östersundu Katja Višnar je predčasno končala nastope v klasičnem sprintu.

Norveška smučarska tekačica Marit Bjoergen je zmagovalka tekme svetovnega pokala v Östersundu. Drugo mesto je v klasičnem sprintu osvojila njena rojakinja Maiken Caspersen Falla, tretja pa je bila Švedinja Stina Nilsson. Edina slovenska predstavnica Katja Višnar je tekmovanje končala v četrtfinalu.

V moški konkurenci se je zmage veselil Norvežan Finn Haagen Krogh, drugi je bil Kanadčan Alex Harvey, tretji je bil še en Norvežan Timo Andre Bakken.

Katja brez pravih možnosti 

Po 19. mestu kvalifikacij je Višnarjeva v četrti četrtfinalni skupini od petih osvojila četrto mesto in s tem zapravila možnosti za preboj v polfinale. Višnarjeva je v četrtfinalu dobro startala in tekla na drugem mestu. Potem pa se je pričelo zapletati. V drugem krogu je Višnarjevo napadla Norvežanka Astrid Uhrenholdt Jacobssen, se prebila v ospredje in Višnarjevo na enem zadnjih vzponov celo zaprla, tako da se je pred Slovenko prebila še Švedinja Magdalena Pajala. Višnarjeva je ostala v ozadju, do konca pa se ji ni uspelo več prebiti do vodilnih mest.

V nedeljo bo v Östersundu na sporedu še ena tekma svetovnega pokala, dekleta se bodo ob 10. uri pomerila na 10 kilometrov v prosti tehniki, fantje bodo na 15 kilometrov tekli ob 13. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.