Šport > Zimski športi
7 ogledov

Vitranc pripadel Lizerouxu

Julien Lizeraux je na kranjskogorski tekmi ugnal vse tekmece.
1/12
Žurnal24 main
Zmagovalec slaloma v Kranjski Gori je postal Francoz Julien Lizeroux, drugi je bil Giuliano Razzoli in tretji Felix Neureuther. Bernard Vajdič je osvojil zelo dobro deseto mesto.
 

Kranjska Gora, slalom (M)

1. J. Lizeroux (FRA) 1:40,11
2. G. Razzoli (ITA) +0,34
3. F. Neureuther (NEM) +0,56
10. B Vajdič (SLO) +0,83

Zmagovalec slaloma v Kranjski Gori je postal Francoz Julien Lizeroux , drugi je bil Italijan Giuliano Razzoli , ki je vodil po prvi vožnji, in tretji Nemec Felix Neureuther . "Za mano je izjemna sezona in zato sem presrečen. To je moja druga zmaga in mislim, da je veliko težje zmagati drugič kot prvič. Ker so bile razmere na progi v prvem in drugem teku povsem drugačne, so mi trenerji rekli, da bo razliko naredila glava in ti si v tem najboljši, zato samo pojdi po zmago. Ubogal sem jih," je po zmagi povedal Francoz, ki je uspel premagati vodilnega po prvi Razzolija, po prvi vožnji drugi Reinfried Herbst pa je odstopil.

 
 

V tem trenutku ne razmišljam o ničemer drugem kot o tem, da bom potreboval veliko pozitivnih besed, spodbud, da bom tudi naslednjo sezono na startu Vitranca.

Mitja Dragšič

 
"Bilo je težko, ker sem vodil po prvem teku in bil pod pritiskom. Tega drugega mesta sem res vesel. Ker prve stopničke v karieri se pač zgodijo, drugič pa je veliko težje, ker moraš potrditi, da nisi le muha enodnevnica. Zdaj sem to dosegel, zato je še toliko lepše," je bil vesel Razzoli, Felix Neureuther pa je dodal: "Ta sezona je bila zame težka, saj sem kar šestkrat odstopil. Zato sem se danes moral boriti tudi za vstopnico za finale svetovnega pokala. Ker sem bil pod tolikšnim pritiskom, sem ponosen nase, da sem to dosegel in to na najlepši možen način - s stopničkami."

Edini slovenski predstavnik v drugi vožnji Bernard Vajdič je osvojil zelo dobro deseto mesto. "Moram reči, da sem izjemno zadovoljen s svojim smučanjem. To je nov mejnik v moji karieri - deseterica na domačem terenu. Prejšnja leta mi ni šlo, letos pa je bilo drugače predvsem zato, ker sem bolj samozavesten in verjamem, da lahko smučam dobro. Pred sezono sem vedel, da moram določene stvari pri sebi razčistiti. To sem naredil in rezultati so tu," je pojasnil v cilju.

Bernard Vajdič je upravičil sloves našega največjega aduta. © Nik Rovan

 
V drugi vožnji se je sicer dolgo najbolj smejalo Hrvatu Ivici Kosteliću , ki si je prismučal najboljši čas druge vožnje in vztrajno plezal po lestvici navzgor, prvi pa ga je prehitel šele Vajdič. V prvem teku je bil šele 25, tekmo pa je nato končal na 11. mestu. Po drugem nastopu je dejal, da ga je zelo ovirala poškodba hrbta, ki je zakrivila večino napak.

 
 

Vajdič je imel zadnji dve leti težave v Kranjski Gori, zato je bila zanj to izjemno težka tekma.

Urban Planinšek

 
Vajdič je bil edini Slovenec v finalu, saj se Matic Skube (40.), Anže Mravlja (43.) in Miha Kürner (51.) niso uvrstili v drugo vožnjo, Mitja Dragšič pa je odstopil in bil izjemno razočaran. "Zdaj bi samo jokal. Ker sem vložil toliko truda, da bi bila sezona dobra, da bi dobro nastopil v Kranjski Gori. Potem pa ste videli, kaj se je zgodilo. V tem trenutku ne razmišljam o ničemer drugem kot o tem, da bom potreboval veliko pozitivnih besed, spodbud, da bom tudi naslednjo sezono na startu Vitranca. Res se počutim zelo slabo, ker sem se maksimalno posvetil temu, in je boleče, če ni feedbacka, vračanja tega truda. V bistvu še nikoli nisem bil tako razočaran. Današnje solze sem potočil iz razočaranja, kar se ni zgodilo velikokrat, mislim, da celo nikoli. Težko mi je," je priznal po prvem teku.

V Kranjski Gori bi moral nastopiti tudi Mitja Valenčič , a ga zaradi bolečin v hrbtu ni bilo na startu. "To, kar je Vajdič danes pokazal, je v redu. Vemo, da je imel zadnji dve leti težave v Kranjski Gori, zato je bila zanj to izjemno težka tekma. In kot pravim, vsaka deseterica je izjemen rezultat, sploh tako blizu stopničk. Z njegovim nastopom smo lahko zelo zadovoljni. Valenčič žal ni mogel nastopiti zaradi težav s hrbtom, Dragšič je odstopil, mlajši pa še nabirajo izkušnje," pa je nastop slovenskih smučarjev ocenil trener Urban Planinšek .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.