Šport > Zimski športi
5679 ogledov

Vodstvo skakalcev močno pojačalo zasedbo

Anže Lanišek Profimedia
Tekme na predzadnji postojanki poletne VN se bosta udeležila tudi Timi Zajc in lani najboljši slovenski skakalec Anže Lanišek.

Vodstvo slovenske moške reprezentance v smučarskih skokih se je odločilo, da na predzadnjo postojanko poletne velike nagrade, ki bo v soboto in nedeljo v avstrijskem Hinzenbachu, pošlje močnejšo postavo kot sicer. V Avstriji bosta prvič v novi sezoni po evropskih igrah v Zakopanah tekmovala tudi najboljša Slovenca Anže Lanišek in Timi Zajc.

Poleg Laniška in Zajca bodo v Avstriji tekmovali tudi šampion Peter Prevc, Žiga Jelar ter mladi Mark Hafnar, ki je na zadnji tekmi v romunskem Rasnovu zasedel peto mesto.

Sobotna tekma je na sporedu ob 16. uri, nedeljska pa ob 14.45. Pred tem so na sporedu še kvalifikacije.

Sezona poletne velike nagrade, ki so jo najboljši slovenski skakalci skoraj v celoti izpustili, se bo sicer končala prihodnji konec tedna v Klingenthalu.

Edini Slovenec, ki je doslej zmagal v skupnem seštevku poletne velike nagrade, je že upokojeni Jernej Damjan.

Pri dekletih si je naslov skupne zmagovalke že predčasno zagotovila letos še neporažena orlica Nika Križnar. Triindvajsetletna olimpijska prvakinja z moštvene tekme v Pekingu (2022) bo poskušala uspešno poletno sezono kronati v Klingenthalu, kjer bo lovila sedmo zaporedno zmago, potem ko je dobila vseh šest dosedanjih tekem v Franciji, Romuniji in na Poljskem.

Nika Križnar Skoki Šport Popolna dominacija, tri Slovenke na stopničkah

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.