Šport > Zimski športi
151 ogledov

Vonn: Ne morem več gledati!

smuk, Garmisch, padci
1/9
EPA
Smukaška preizkušnja v Garmischu je zahtevala velik davek.

V Garmischu, kjer so nadomestili odpadli smuk iz Wengna, je proga Kandahar znova pokazala zobe. Kar nekaj smukačev je končalo ob progi, dvakrat je moral v akcijo stopiti tudi helikopter in ponesrečenca odpeljati v bolnišnico. Najprej so morali poskrbeti za Američana Stevena Nymana, kasneje pa še za Francoza Valentina Girauda Moineja.

Od prve dvajseterice je odstopilo kar sedem smukačev, spektakularno je padel še Kanadčan EriK Guay, a se ni poškodoval, brez uvrstitve pa je ostal tudi najboljši slovenski tekmovalec v hitrih disciplinah Boštjan Kline.

Zmago je slavil Američan Travis Ganong.

Pred tednom je v Garmischu padla tudi slovenska smučarka Maruša Ferk, ob težkih padcih na moškem smuku pa se je poleg nje na twitterju oglasila tudi Lindsey Vonn, ki je dobila smuk na tem prizorišču, v zadnjih letih pa je prav tako utrpela nekaj hudih poškodb.

Garmisch Partenkirchen je sicer znan tudi po tragediji iz leta 1994, ko je na progi življenje izgubila avstrijska smučarka Ulrike Maier.

,

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.