Šport > Zimski športi
28 ogledov

Vonn: "Počutila sem se kar malce grozno"

Maze Vonn Fenninger Maribor Pohorje zlata lisica veleslalom alpsko smučanje Saša Despot
Lindsey Vonn je bila presrečna z zmago, številnim gledalcem pa se je po veleslalomu tudi zahvalila. Američanka namreč ni pričakovala, da bodo navijači kljub zmagi nad domačinko Tino Maze namenili aplavz.

"Res sem presenečena. To je bila moja prva veleslalomska tekma po premoru, ki sem ga vzela za božič. Trenirala sem dobro, a se mi ni zdelo, da tako dobro. Na zmago nisem računala. Na vsaki tekmi skušam smučati hitro in včasih mi uspe, drugič ne. Danes mi je uspelo," je bila po zmagi zadovoljna Lindsey Vonn, štirikratna dobitnica velikega kristalnega globusa. Na jutrišnjem slalomu ne pričakuje vrhunske uvrstitve.

"V slalomu nisem tako dobra. Ne pričakujem kakšne velike reči. Verjetno bi vas bi morala bolj skrbeti Mikaela Shiffrin. (smeh) Vedno sem rada prihajala v Maribor, tu se je vedno zbralo veliko gledalcev. Breg mi je zelo všeč, a nikoli mi ni uspelo dokončati tekme, ko sem smučala dobro. Bilo je kar nekaj tekem, kjer sem odstopila v zadnjih vratih. Vedela sem, da lahko tu dobro smučam, le dvakrat sem morala priti do cilja," je še dejala Američanka in dodala:

"Iskreno sem se počutila kar nekoliko grozno, ker sem Tino premagala na njenem domačem smučišču. A navijači so bili super. Vseeno so navijali zame. Tega nisem pričakovala. To me je zelo razveselilo. Hvala vsem gledalcem."

Vse prihaja na svoje mesto

Vonnova je v tej sezoni izpustila šest tekem, zdaj pa je izjemno zadovoljna, da se je odločila za premor. "Bilo je težko, ker ponavadi ne izpuščam tekem. Morda le, če sem bolna, v svoji karieri sem izpustila le nekaj tekem. Bilo je težko, a se je dobro izteklo. Prišla sem k sebi, veliko sem naredila na moči. Menim, da sem se vrnila na nivo, kjer sem že bila. Precej ljudi ni našlo lepih besed zame, spraševali so se, kaj počnem. A vedela sem, da potrebujem odmor in da moram biti močnejša, če želim biti konkurenčna. Zdaj vse prihaja na svoje mesto, čas pa je pred svetovnim prvenstvom tudi zelo primeren."

Komentarjev 1
  • McClain 18:08 26.januar 2013.

    ce so na stopnickah Tina, Lindsey in Ana vse skupaj dodatno spominja se na lepotno tekmovanje...