Šport > Zimski športi
13 ogledov

Vonn: Za zlato potrebujem čudež

lindsey vonn sp vail beaver creek EPA
Lindsey Vonn je po porazu na smuku in superveleslalomu SP v alpskem smučanju priznala, da so možnosti za zlato kolajno pred domačimi navijači praktično nične.

Ameriška smučarka je ostala brez zmage v obeh paradnih disciplinah in pred nadaljevanjem prvenstva ne sodi več v ožji krog favoritinj za odličja. Vonnova je na smuku zaostala sekundo in pet stotink za svetovno prvakinjo Tino Maze in končala na petem mestu, na superveleslalomu pa si je z agresivno vožnjo v zahtevnih pogojih prismučala bron.

Ameriška odprava je na letošnjem SP doživela nekaj hudih udarcev, saj se je najprej grdo poškodoval Bode Miller, za nameček pa je glavno domačo adutinjo zasenčila njena največja konkurentka in vodilna smučarka svetovnega pokala.

Vonnova se bo na SP udeležila še superkombinacije in veleslaloma, kjer pa njene možnosti niso prav velike. ''Želim si, da bi se bolje odrezala. Imam še dve priložnosti in čeprav so moje možnosti majhne, bom od sebe dala 110 odstotkov in poskušala narediti čudež,'' je povedala Američanka, ki se je po kopici poškodb v zadnjih dveh sezonah vrnila v spektakularnem slogu in v začetku novega leta izboljšala rekord Anemarie Moser-Pröll. Od 64 zmag, kolikor jih je zbrala v svetovnem pokalu, je samo tri dosegla v veleslalomu in pet v superkombinaciji.

''Razočarana sem. Na smukih sem letos smučala zelo dobro. Lahko naštevam izgovore, preprosto nisem smučala tako, kot znam. Veselim se naslednjih dveh tekem,'' je dodala Vonnova, sicer dvakratna svetovna prvakinja izpred šestih let v Val d'Iseru. Takrat je osvojila zlato na smuku in superveleslalomu. Poleg dveh zlatih ima s svetovnih prvenstev še tri srebrne, (Are 2007, Garmisch 2011) in eno bronasto kolajno (Beaver Creek 2015).

''Trudila sem se po najboljših močeh. Bila sem zbrana, motivirana, odločena. Želela sem si narediti nekaj posebnega in kadar sem tako motivirana, se ponavadi dobro izteče, a tokrat mi ni uspelo,'' je priznala Vonnova.

Komentarjev 8
  • Anejs 22:37 08.februar 2015.

    Je pa Slovenka, ki Sloveniji prinaša medalje majmun. Ne morem verjet kake bud*** so v Sloveniji. Eh brezveze sploh razpravljat o vas. Kar se pa tiče Vonnove je pa vse to kar si povedal za Tino.Lp

  • alina 19:58 08.februar 2015.

    Vonnova je res klasa, privoščim ji zmago, ali pa Lari Gut ali Fenningerjevi...Maze pa tudi meni s svojo aroganco dol visi, ne glede na to , kako smuča-nikakav značaj imaGO LINDSEY!!

  • Papaja Popi 17:16 08.februar 2015.

    Za arogantno, pohlepno, grabežljivo in še kaj afno Tino pa res ne bomo navijali.