Šport > Zimski športi
9 ogledov

Vonnova odpovedala nastop v Sočiju

lindsey vonn EPA
Ameriška smučarka Lindsey Vonn, aktualna olimpijska prvakinja v smuku, je odpovedala nastop na OI v ruskem Sočiju.

Američanka Lindsey Vonn ne bo nastopila na prihajajočih olimpijskih igrah v Sočiju, ki se začnejo čez natanko en mesec. Ena od najuspešnejših alpskih smučark vseh časov, ki je v svoji karieri osvojila štiri velike kristalne globuse, še vedno ni okrevala po poškodbi kolena, ki jo je staknila na SP v Schladmingu, nato pa obnovila na treningu v Vailu.

''Z velikim razočaranjem oznanjam, da ne bom mogla nastopiti v Sočiju. Naredila sem vse, kar je bilo v moji moči, da bi lahko nastopila brez sprednje križne vezi, vendar je realnost takšna, da je moje koleno preveč nestabilno za tekmovanje na takšni ravni. Kmalu bom operirana, da bom lahko nastopila na svetovnem prvenstvu v Vailu februarja prihodnje leto. Pozitivna stran je, da se bo s tem sprostilo eno mesto in se bo lahko za zlato potegovala ena izmed mojih rojakinj. Hvala vam za vso ljubezen in podporo. Navijala bom za vse olimpijce, še posebno za reprezentanco ZDA,'' je na družabnem omrežju Facebook zapisala Vonnova.

Vsega kriv padec v Schladmingu

Težave za Vonnovo so se začele na SP v Schladmingu, kjer je grdo padla na tekmi superveleslaloma. Američanka je pred dvema mesecema zatrdila, da se ponovno počuti stoodstotno, nato pa je nekaj dni kasneje natrgala sprednjo križno vez in sledila je nova operacija kolena. Na bele strmine se je vrnila 6. decembra, ko je na smuku v Lake Louisu osvojila 40. mesto. Devetindvajsetletnica je hitro spoznala, da s poškodovano sprednjo križno vezjo ne bo konkurenčna najboljšim, zato se je odločila, da bo pred Sočijem nastopila le na peščici tekem svetovnega pokala.

Pred nekaj dnevi je na Facebooku objavila čelado, ki jo je nameravala nositi v Sočiju, načrte pa ji je prekrižalo nestabilno koleno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.