Šport > Zimski športi
44 ogledov

Vonnova se poslavlja s pozitivno noto

lindsey vonn EPA
Osmoljenka domačega SP Lindsey Vonn se je od tekmovanja v Beaver Creeku poslovila s pozitivno noto.

Svetovno prvenstvo v Beaver Creeku se za domačo ljubljenko občinstva, Lindey Vonn, ni izteklo po pričakovanjih, saj je na štirih tekmah osvojila le eno bronasto kolajno. Američanka je z veleslalomom, na katerem je osvojila 14. mesto, končala z nastopi na letošnjem SP.

V prvi vožnji njene zadnje preizkušnje je naredila napako in dosegla šele 26. čas, peta najhitrejša vožnja drugega teka pa je zadostovala za končno 14. mesto. V ciljni areni je pesti zanjo stiskal Tiger Woods, ki je nedavno sporočil, da si bo privoščil krajši oddih od igrišč za golf.
''Rekel mi je, naj končam v pozitivnem duhu in v drugi vožnji pokažem, da zmorem. In tudi sem,'' je povedala Vonnova. Ob vprašanju, kako komentira premor, za katerega se je odločil njen izbranec, je hitro spemenila temo: ''Ne. O tem ne bom govorila.''

Odhaja s posebnim občutkom

Vonnova je najboljši rezultat prvenstva zabeležila na superveleslalomu, kjer je v težkih pogojih osvojila bronasto kolajno. Razočaranje se je stopnjevalo na smuku in doseglo vrhunec na superkombinaciji, kjer po odstopu v ciljni areni ni mogla zadrževati solz.

''Zelo sem uživala v podpori domačih navijačev in družine. Morda sem si preveč želela. Odhajam s posebnim občutkom, čeprav nisem osvojila toliko kolajn, kot so vsi pričakovali,'' je sklenila Američanka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.