Šport > Zimski športi
35 ogledov

Vonnova se uči hoditi, Maria previdna

maria hofl-riesch EPA
Ameriška smučarka Lindsey Vonn okreva po operaciji kolena, zaradi katere ne bo nastopila na olimpijskih igrah v Sočiju. ''Znova se učim hoditi,'' je na Facebooku zapisala Vonnova.

Lindsey Vonn zaradi poškodbe kolenskih križnih vezi ne bo nastopila na 22. zimskih olimpijskih igrah (OI) v Sočiju, kjer bodo vse oči v Nemko Mario Höfl-Riesch, vodilno smučarko v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Dobro formo je pred začetkom spektakla v ruskem mestu ujela tudi najboljša slovenska smučarka Tina Maze, ki se je v Cortini d'Ampezzo veselila prve zmage v letošnji sezoni. In to na smuku, paradni disciplini Lindsey Vonn, v kateri letos blesti Höfl-Rieschova.

mikael shiffrin | Avtor: Retuers Retuers
Nemška smučarka je v letošnji sezoni dobila tri smuke za svetovni pokal (Lake Louise 2x, Cortina d'Ampezzo), ob odsotnosti Vonnove pa ji bodo v Sočiju največjo konkurenco predstavljale Lara Gut, zmagovalka Beaver Creeka, Marianne Kaufmann-Abderhalden, zmagovalka Val d'Isera, Elisabeth Görgl, zmagovalka Altenmarkta, in nenazadnje tudi Tina Maze, zmagovalka Cortine d'Ampezzo, ki se je odlično odrezala tudi v Val d'Iseru, kjer je osvojila drugo mesto.

Höfl-Rieschova previdna z napovedmi

''Čeprav Vonnona ne bo nastopila, bo na startu kar nekaj deklet, ki so zelo dobra v smuku,'' se je vloge favoritinje branila Höfl-Rieschova, ki je pred dvema letoma slavila prav na prizorišču OI. ''Pred dvema letoma sem zmagala, zato se bom tja vrnila z dobrimi občutki. Sneg mi je všeč, vendar ne morem vedeti, če bo tokrat tudi tako. Slišala sem, da so nekatere dele proge spremenili, prav tako pa ne poznam pogojev,'' je dodala nemška smučarka, ki trenutno vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala.

lindsey vonn facebook koleno okrevanje | Avtor: Facebook Facebook
Vonnova, aktualna olimpijska prvakinja v smuku, upa, da bo pravočasno okrevala za nastop na svetovnem prvenstvu, ki ga bo prihodnje leto gostil Vail. ''Znova se učim hoditi. Posvečam se zaporedju aktivacije mišič. Noro, kako hitro izgubiš mišice,'' je na družabnem omrežju Facebook zapisala Vonnova.

Shiffrinova in Mancusova glavni ameriški orožji

Američani bodo na OI stavili na Julio Mancuso, dobitnico treh olimpijskih kolajn, ki se zelo dobro znajde na velikih tekmovanjih. ''Stvari se premikajo v pravo smer in vem, da zmorem še veliko več. Trening poteka odlično, bolje mi gre tudi na tekmah, tako da sem formo ujela ravno pred OI,'' je povedala Mancusova.

Praznino, ki je nastala z odpovedjo Vonnove, bo poskušala zapolniti tudi 18-letna Mikaela Shiffrin. ''Če sem kandidatka za kolajne, to ne pomeni nič drugega, kot da bom poskušala osvojiti kolajno. Predstavljajte si, da ste v mojem položaju. Stara sem 18 let in nastopila bom na OI. Izpolnile so se mi sanje,'' je navdušeno pripomnila Shiffrinova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.