Šport > Zimski športi
44 ogledov

Vprašljiv nastop Faka na SP

pokljuka Žurnal24 main
Najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak se v sezoni 2016/17 še naprej bori z zdravstvenimi težavami.

Zaradi težav z dihali, pa tudi s sinusi, je nastop Jakova Faka na februarskem svetovnem prvenstvu v avstrijskem Hochfilznu še vedno pod velikim vprašajem. Bržkone bo odločitev do konca znana v ponedeljek, ko se bo v Ljubljani predstavila ekipa za SP.

Prav v teh dneh Fak opravlja zadnje preiskave in zdravniške preglede, po katerih bo jasno, ali bo sezono, v kateri je doslej nastopil le enkrat, skušal reševati vsaj na SP, kakršen je bil prvotni plan po bolezni na začetku sezone.

"Odločili se bomo skupaj, seveda pa bo glavna odločitev njegova," je v zvezi s tem povedal vodja panoge za biatlon Janez Ožbolt. Odločitev nikakor ne bo lahka, saj nastop ni odvisen le od zdravja, pač pa tudi o pripravljenosti nekdanjega svetovnega prvaka Faka, ki je večkrat poudaril, da slabo pripravljen na tekmah ne bo nastopal.

Medtem, ko Fak lovi zadnje možnosti, da bi vendarle nastopil v Avstriji, ostali del ekipe v teh dneh trenira v drugem avstrijskem biatlonskem centru v Obertilliachu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.