Šport > Zimski športi
1273 ogledov

Vrnitev šampiona, ki je Prevcu "ukradel" globus

severin freund Epa
Nekdanji zmagovalec skupnega seštevka za svetovni pokal je končno pripravljen za vrnitev na tekme.

Nemški smučarski skakalec Severin Freund se v romunskem Rašnovu vrača na tekme svetovnega pokala. Dobitnik velikega kristalnega globusa v sezoni 2014/15 je nazadnje v svetovnem pokalu nastopil v Garmisch-Partenkirchnu 1. januarja 2019, točke pa je nazadnje osvojil v Nižnem Tagilu 2. decembra 2018.

Po največjih uspehih v svetovnem pokalu je v zadnjih štirih sezonah utrpel številne poškodbe, zaradi česar je nastopil zgolj na 19 tekmah v omenjenem obdobju.

severin freund | Avtor: Epa Epa

Enaintridesetletnik je odločitev o vrnitvi sporočil danes na družabnih omrežjih, potem ko je bil izbran med šesterico Nemcev, ki bodo odpotovali v Romunijo, kjer se jutri s kvalifikacijami začne tekmovalni spored v Rašnovu.

"Vesel sem, da lahko sporočim, da se vračam na tekme svetovnega pokala. Trening poteka v redu, pripravljen sem na naslednji korak," je zapisal dvakratni svetovni prvak iz Faluna 2015.

Severin Freund je leta 2015 osvojil veliki globus z enakim številom točk, a več zmagami kot Peter Prevc.

V Rašnovu bodo v četrtek ob 12.20 na sporedu kvalifikacije. Posamični tekmi bosta v petek in soboto ob 14.00 oziroma ob 12.45.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.